ANIOS/ Basisarts Psychiatrie, Ouderen Kliniek en Ouderen Ambulant Helmond

  • Anios - Aios
  • Helmond, Wesselmanlaan 25a, Nederland

ANIOS/ Basisarts Psychiatrie, Ouderen Kliniek en Ouderen Ambulant Helmond

Functieomschrijving


Ben jij ANIOS / basisarts en wil je ervaring opdoen voor bijvoorbeeld de opleiding tot huisarts, geriater of specialist ouderengeneeskunde? Ervaring op een ouderenkliniek en Ouderen ambulant is een waardevolle voorbereiding!
De oudere generatie cliënten is zeer boeiend met name vanwege de uitdagende combinatie van uiterst complexe psychiatrische en somatische problematieken die vragen om een deskundige, kritische blik. 

Heb je interesse of ontvang je graag meer informatie? Dan komen wij graag met je in contact!



Dit is jouw instelling

Jij bent een arts die graag uitgedaagd wordt. Onze oudere cliëntengroep (60+) heeft vaak te kampen met complexe psychiatrische problematieken, veelal in combinatie met somatische klachten. Dat maakt het stellen van de juiste diagnose veelal net wat ingewikkelder en dat is precies wat jou boeit. 


Op onze afdeling verricht je, onder supervisie van een psychiater, diagnostiek en voer je behandelingen uit op het gebied van complexe psychiatrische problematiek. Daarbij houd je rekening met ouderdom gerelateerde problematiek (vaak somatische klachten). Tevens deel aan de regionale crisisdienst buiten kantoortijd, waarbij je de EPA doelgroep in de breedte treft. Zodoende ervaar je de breedte van het psychiatrievak en doe je ervaring op met uiteenlopende psychiatrische problematiek in nauwe samenwerking met ons multidisciplinaire team.
Leren is een belangrijk goed binnen GGZ Oost Brabant. Als lid van onze groep ANIOS-AIOS bieden wij je dan ook de mogelijkheid om deel te nemen aan lokale onderwijsmomenten. Twee wekelijks is er 1 uur-bijeenkomst voor ANIOS, met een ervaren psychiater om overstijgend of juist verdiepend en ter lering bezig te zijn met de psychiatrie.

Maak kennis met het team

Als  basisarts/ ANIOS werk je zowel op de kliniek als ambulant. Je bent belangrijke collega in de dagelijkse gang van zaken gericht op de behandeling. Je observeert en denkt mee in de diagnostiek en voert behandeling uit, deels volgens de Wet Verplichte GGZ. Je bent meestal namens het behandelteam het eerste aanspreekpunt voor cliënten en naasten.


De ouderenkliniek is een gesloten opnamesetting voor onderzoek, diagnostiek, crisisinterventies en kortdurende behandeling. De afdeling biedt plaats aan 10-12 cliënten vanaf 60 jaar met zowel psychiatrische als somatische problematiek. Er is een nauwe samenwerking met de naastgelegen HIC, het IHT team (Intensive Home Treatment) en de ambulante teams.

Het ambulante team ouderenpsychiatrie Helmond biedt onderzoek, behandeling en begeleiding aan patiënten van 60 en ouder (en hun naasten) met complexe gerontopsychiatrische en neurocognitieve stoornissen.
Het behandelaanbod voor de ouderenpsychiatrie is volop in ontwikkeling. Er worden steeds meer ambulante behandelvormen ingezet voor patiënten en hun steunsysteem en ketenpartners, zoals acute PIT zorg, intensieve groepsbehandelingen en consultatie om klinische (crisis)opnames te voorkomen dan wel te verkorten. Ook jij wordt gevraagd hierin mee te denken.

Het ambulante team is multidisciplinair samengesteld en bestaat uit de volgende disciplines: psychiater, specialist ouderen geneeskunde, arts, klinisch psycholoog, GZ-psycholoog, basispsycholoog. SPV, PIT-verpleegkundige en transferverpleegkundige.


Beide zijn fijne teams met veel senioriteit waarin we aandacht voor het persoonlijke en het zakelijke goed weten te combineren.

Functievereisten


Waarom werken bij GGz Oost Brabant?

We zoeken vooral een enthousiaste collega, die de opleiding Geneeskunde met goed gevolg heeft afgerond, en die graag in een dynamisch team werkt. Een goede klik met het team vinden we belangrijker dan ruime ervaring met (ouderen)psychiatrie, dat leren we je wel als je affiniteit met de doelgroep en psychiatrie hebt. Door de goede begeleiding, is deze functie een goede voorbereiding op de huisartsenopleiding, of een opleidingsplaats als psychiater. 

Wij doen je aanbod wat recht doet aan je opleiding en relevante werkervaring in schaal FWG 65 van de CAO GGZ (minimaal € 3.465,- en maximaal € 5.439,- bruto per maand op fulltime basis),. Voor het draaien van crisisdiensten bieden wij je een ruimere vergoeding dan de standaard CAO afspraken.

Daarnaast bieden wij je ruime mogelijkheden om je verder te verdiepen of te ontwikkelen in je vakgebied. Bekijk dit artikel om meer te lezen over onze 1% regeling die hiervoor wordt ingezet. Bij gebleken geschiktheid is er ook de mogelijkheid om door te stromen in de opleiding tot psychiater. Voor een volledig overzicht van alle arbeidsvoorwaarden, download je de app “Cao GGZ”.


Is je interesse gewekt?

Wij gaan graag met je in gesprek! Neem voor meer informatie, een meeloop dag(deel) of een oriënterend gesprek contact op met Jacqueline van Vlerken, zorgmanager, te bereiken via het centraal telefoonnummer van Helmond Peelland 0492-848000.

Zij vertelt je graag meer over deze functie!


Direct solliciteren doe je via de button ‘Reageer op deze vacature’ of neem contact op met Annemieke van der Poel, recruiter, bereikbaar via telefoonnummer 06-22993693 of stuur een whatsapp bericht.

Een referentiecheck is onderdeel van ons aannamebeleid. Bij indiensttreding vragen we je om een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).


Meer over GGZ Oost Brabant

GGZ Oost Brabant is voortdurend in ontwikkeling en op weg naar een slagvaardige marktgerichte organisatie waarin de cliënt en de kwaliteit van zorg centraal staan. Dit doen we vanuit de kernwaarden: betrokken, betrouwbaar en ambitieus. Wij richten ons op het bieden van hoogwaardige behandeling en begeleiding aan mensen met complexe psychische en psychiatrische problemen. Wij willen ons onderscheiden in patiëntveiligheid en menslievende zorg, zowel naar objectieve maatstaven als in de beleving van de cliënt. De zorg wordt geboden conform evidence based wetenschappelijke inzichten en conform best-practice.


Onze professionele manier van werken:

  • Een praktische combinatie van denken en doen, die onder andere tot uiting komt in onze aandacht voor toegepast wetenschappelijk onderzoek. We zijn aanpakkers die óók goed over de dingen nadenken.
  • Met behulp van de herstelvisie werken we op verschillende speelvelden aan ‘zorg die je je familie gunt’, een belofte die ons helpt in onze ambitie naar veilige, menslievende zorg.
  • Blijven streven naar aandacht voor het persoonlijke contact: op de eerste plaats natuurlijk met cliënten en hun naasten, maar ook met verwijzers en ketenpartners, èn onderling als collega’s.

Voor meer informatie ga je naar werkenbij.ggzoostbrabant.nl


“De regeling collega werft collega is op deze vacature van toepassing”