ANIOS Psychiatrie

 • Anios - Aios
 • Boekel, Nederland

ANIOS Psychiatrie

Functieomschrijving

24-36 uur per week, vaste aanstelling of bepaalde tijd (afhankelijk van jouw wensen)


Ben jij gediplomeerd basisarts en heb jij de intentie om je te specialiseren tot psychiater of wil je ervaring opdoen voor de opleiding tot huisarts of specialist ouderengeneeskunde? Wij bieden je de mogelijkheid om relevante werkervaring op te doen op het gebied van psychiatrie in een ANIOS functie. Er zijn mogelijkheden bij onze poliklinieken, klinische afdelingen maar bijvoorbeeld ook in een ambulante team zoals FACT/GGZ in de wijk.


Wat doe je?

Als ANIOS psychiatrie werk je 24-36 uur per week op een gespecialiseerde psychiatrie afdeling op één van onze locaties (Helmond, Oss, Boekel en Boxmeer). Je werkt in de volwassenen-, ouderen- en/of kinder- en jeugdpsychiatrie. Het werkaanbod is gevarieerd en biedt brede mogelijkheden om de psychiatrie te verkennen. Je krijgt de mogelijkheid je te ontwikkelen tot een zelfstandige professional die sturing kan geven aan zichzelf en aan een team. De focus daarbij ligt op het bieden van kwalitatief goede zorg om cliënten te helpen hun regie te (her)pakken.


Verder maak je onderdeel uit van een groep artsen (AIOS en ANIOS) georganiseerd per locatie. Tweewekelijks is er een bijeenkomst met een ervaren psychiater om overstijgend of juist verdiepend en ter lering bezig te zijn met het vak psychiatrie.


In deze video vertelt Ingrid Willems, psychiater, je meer over wat je doet.


“Na twee jaren werken als ANIOS in ziekenhuizen maakte ik de overstap naar de psychiatrie. Ik was er zo groen als gras en dat vond ik spannend. Het eerste wat opviel is hoe gelijk iedereen aan elkaar is en de rust. Er is een open sfeer en een fijn leerklimaat. Ook deelname aan de crisisdienst voegt veel toe. GGZ Oost Brabant heeft mij een ideale voorbereiding gegeven op mijn toekomst als huisarts maar zeker ook voor mijn vorming als dokter.” – Rens, ANIOS Psychiatrie

Functievereisten

Wat vragen wij van je?

Bij GGZ Oost Brabant lever je samen met je collega’s ‘zorg die je je familie gunt’. Dat doe je op een klantgerichte en verbindende wijze en je toont persoonlijk leiderschap.


Als ANIOS beschik je over goede communicatieve en sociale vaardigheden en heb je een flexibele instelling. Verder:

 • heb je de studie geneeskunde succesvol afgerond
 • beschik je over een geldige BIG registratie
 • ben je tactvol, kun je goed luisteren en je inleven
 • ben je gedreven, daadkrachtig, besluitvaardig en ben je in staat om zowel in teamverband als zelfstandig te werken


Wij bieden jou

 • Een dienstverband voor 24 tot 36 uur per week, vast of tijdelijk, afhankelijk van jouw wensen en ambities;
 • Een extra ruime vergoeding voor de crisisdienst (boven de CAO-afspraken);
 • Een flinke dosis werkervaring;
 • Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden;
 • Een 1%-regeling voor verdieping en ontwikkeling;
 • Tweewekelijks intervisie/supervisie;
 • Optimale persoonlijke begeleiding vanuit onze enthousiaste teams.


De functie van ANIOS is ingeschaald in FWG 65 van de cao GGZ, minimaal € 3.465,- en maximaal € 5.439,- bruto per maand op fulltime basis, afhankelijk van relevante werkervaring.


Tevens zijn er mogelijkheden om de opleiding tot psychiater te volgen. We hechten veel waarde aan deskundigheidsbevordering en een goed opleidingsklimaat. In de opleiding leggen we nadruk op reflectie, transparantie, verantwoordelijkheid voor jouw eigen leerproces, toetsbare leerdoelen en toetsbaar beleid.


Enthousiast geworden?

We gaan graag met je in gesprek! Binnen onze organisatie zijn er op diverse plaatsen mogelijkheden om als ANIOS te starten. Samen bekijken we welke plek in de organisatie het beste aansluit op jouw persoonlijke interesses en voorkeuren. Zo creëren we een functie die recht doet aan jouw talenten en ambities.


Een dag(deel) meelopen is de uitgelezen gelegenheid om nader kennis te maken en een goede indruk te krijgen van de werkzaamheden. Graag bieden wij je deze mogelijkheid aan.


Neem voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek telefonisch of via Whatsapp contact op met:

 • Annemieke van der Poel, strategisch recruiter regio's Helmond-Peelland en Land van Cuijk, bereikbaar via telefoonnummer 06-22993693;
 • Rein Poels, strategisch recruiter regio Oss/Uden/Veghel en zorglandgoed Huize Padua, bereikbaar via telefoonnummer 06-12032154.


Solliciteer door te klikken op 'reageer op deze vacature' en voeg je motivatiebrief en CV toe.


Een referentiecheck is onderdeel van ons aannamebeleid. Bij indiensttreding vragen we je om een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).


GGZ Oost Brabant

We zijn voortdurend in ontwikkeling en op weg naar een slagvaardige marktgerichte organisatie waarin de cliënt en de kwaliteit van zorg centraal staan. Dit doen we vanuit de kernwaarden: betrokken, betrouwbaar en ambitieus. Wij richten ons op het bieden van hoogwaardige behandeling en begeleiding aan mensen met complexe psychische en psychiatrische problemen. Wij willen ons onderscheiden in patiëntveiligheid en menslievende zorg, zowel naar objectieve maatstaven als in de beleving van de cliënt. De zorg wordt geboden conform evidence based wetenschappelijke inzichten en conform best-practice.


Onze professionele manier van werken:

 • Met behulp van de herstelvisie werken we op verschillende speelvelden aan ‘zorg die je je familie gunt’, een belofte die ons helpt in onze ambitie naar veilige, menslievende zorg.
 • Blijven streven naar aandacht voor het persoonlijke contact: op de eerste plaats natuurlijk met patiënten/ cliënten en hun naasten, maar ook met verwijzers en ketenpartners, én onderling als collega’s.
 • Een praktische combinatie van denken en doen, die onder andere tot uiting komt in onze aandacht voor toegepast wetenschappelijk onderzoek. We zijn aanpakkers die óók goed over de dingen nadenken.
 • Gezond en met plezier werken staat bij ons centraal.


Kijk voor meer informatie op: werkenbij.ggzoostbrabant.nl


Op deze functie in onze bonusregeling Collega werft Collega van toepassing