ANIOS Psychiatrie / Basisarts, Kliniek Ouderen

 • Anios - Aios
 • Oss, Nederland

ANIOS Psychiatrie / Basisarts, Kliniek Ouderen

Functieomschrijving

18-36 uur per week, start per 1 juni

Een interessante functie op het snijvlak van psychiatrie en somatiek.

Ben jij basisarts en heb je de intentie om je te specialiseren tot psychiater? Of wil je breder ervaring opdoen voor bijvoorbeeld de opleiding tot huisarts, geriater of specialist ouderengeneeskunde?. Ervaring op een ouderenkliniek is een waardevolle voorbereiding. Wij bieden je een ANIOS functie bij de nieuwe ouderenkliniek in Oss die in maart 2020 is gestart. Heb je interesse of wil je meer informatie ontvangen? Dan komen wij graag met je in contact!


Wat doe je?

Onder supervisie van een psychiater verricht je diagnostiek en voer je behandelingen uit op het gebied van complexe psychiatrische problematiek. Daarbij houd je rekening met ouderdom gerelateerde problematiek (vaak somatische klachten). Je neemt tevens deel aan de regionale crisisdienst buiten kantoortijd. Je krijgt zo de mogelijkheid om ervaring op te doen met uiteenlopende psychiatrische problematiek en met het werken in een multidisciplinair team.
Je kunt deel nemen aan lokale onderwijsmomenten en maak je onderdeel uit van een groep artsen (AIOS en ANIOS) georganiseerd per locatie. Daarnaast zijn we momenteel bezig met de ontwikkeling van een traineeship voor de ANIOS.


Wie zijn wij?

De ouderenkliniek in Oss gaat zich ontwikkelen in de richting van een HIC, maar dan speciaal voor de oudere cliënt die in een psychiatrische crisis zit. Als ANIOS binnen de afdeling werk je in een team van behandelaren (o.a. psychiater, klinisch psycholoog en collega AIOS), verpleegkundigen en een teamleider. De ouderenkliniek is een gesloten opnamesetting voor onderzoek, diagnostiek, crisisinterventies en kortdurende behandeling. De afdeling biedt plaats aan 14 cliënten vanaf 60 jaar met zowel psychiatrische als somatische problematiek. Er is een nauwe samenwerking met de naastgelegen HIC, het IHT team (Intensive Home Treatment) en de ambulante teams.


Cliënten worden opgenomen met verschillende diagnoses zoals een ernstige depressie, suïcidaliteit, psychose of een bipolaire stoornis. Als ANIOS ben je een belangrijke collega in de dagelijkse gang van zaken. Je observeert en denkt mee in de diagnostiek en voert behandeling uit, deels volgens de Wet Verplichte GGZ. Je bent meestal, namens het behandelteam, het eerste aanspreekpunt voor cliënten en naasten. Werken binnen de ouderenkliniek is erg dynamisch, waar je veel verschillende mensen zult ontmoeten.

Functievereisten

Wat vragen we van je?

We zoeken vooral een enthousiaste collega die het vak van ANIOS beheerst en het fijn vindt om in een dynamisch team te komen werken. Een goede klik met het team vinden we belangrijker dan ruime ervaring met (ouderen)psychiatrie, dat leren we je wel als je affiniteit met de doelgroep en psychiatrie hebt.


Als ANIOS beschik je over goede communicatieve en sociale vaardigheden en heb je een flexibele instelling. Verder:

 • heb je de studie geneeskunde succesvol afgerond;
 • beschik je over een geldige BIG registratie;
 • ben je tactvol, kun je goed luisteren en je inleven;
 • heb je een gedreven instelling en ben je in staat om zowel in teamverband als zelfstandig te werken.


Ons aanbod

De functie is ingeschaald in FWG 65 van de CAO GGZ (minimaal € 3.465,- en maximaal € 5.439,- bruto per maand op fulltime basis), afhankelijk van relevante werkervaring. Het type contract is nader te bepalen en passen we aan naar jouw wensen. Het kan om een jaarcontract gaan of een contract voor onbepaalde tijd. Voor het draaien van crisisdiensten bieden wij je een ruimere vergoeding dan de standaard CAO afspraken.

Daarnaast bieden wij je ruime mogelijkheden om je verder te verdiepen of te ontwikkelen in je vakgebied. Bekijk dit artikel om meer te lezen over onze 1% regeling die hiervoor wordt ingezet. Bij gebleken geschiktheid is er ook de mogelijkheid om door te stromen in de opleiding tot psychiater.


Voor een volledig overzicht van alle arbeidsvoorwaarden, download je de app “Cao GGZ”.


Is je interesse gewekt?

Wij gaan graag met je in gesprek! Neem voor meer informatie, een meeloop dag(deel) of een oriënterend gesprek contact op met:

 • Arno van den Hurk, teamleider, bereikbaar via telefoonnummer 06-83 20 31 03.
 • Valerie Le Maire, psychiater, bereikbaar via telefoonnummer 06-12757142 of 0412-847098

Zij vertellen je graag meer over deze functie!


Solliciteer via de button ‘reageer op deze vacature’ of neem contact op met Rein Poels, recruiter, bereikbaar via telefoonnummer 06-12032154.


Een referentiecheck is onderdeel van ons aannamebeleid. Bij indiensttreding vragen we je om een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).


GGZ Oost Brabant

We zijn voortdurend in ontwikkeling en op weg naar een slagvaardige marktgerichte organisatie waarin de cliënt en de kwaliteit van zorg centraal staan. Dit doen we vanuit de kernwaarden: betrokken, betrouwbaar en ambitieus. Wij richten ons op het bieden van hoogwaardige behandeling en begeleiding aan mensen met complexe psychische en psychiatrische problemen. Wij willen ons onderscheiden in patiëntveiligheid en menslievende zorg, zowel naar objectieve maatstaven als in de beleving van de cliënt. De zorg wordt geboden conform evidence based wetenschappelijke inzichten en conform best-practice.


Onze professionele manier van werken:

 • Een praktische combinatie van denken en doen, die onder andere tot uiting komt in onze aandacht voor toegepast wetenschappelijk onderzoek. We zijn aanpakkers die óók goed over de dingen nadenken.
 • Met behulp van de herstelvisie werken we op verschillende speelvelden aan ‘zorg die je je familie gunt’, een belofte die ons helpt in onze ambitie naar veilige, menslievende zorg.
 • Blijven streven naar aandacht voor het persoonlijke contact: op de eerste plaats natuurlijk met cliënten en hun naasten, maar ook met verwijzers en ketenpartners, èn onderling als collega’s.


Voor meer informatie ga je naar werkenbij.ggzoostbrabant.nl


“De regeling collega werft collega is op deze vacature van toepassing”