Enthousiaste GZ-psycholoog met affiniteit voor Eetstoornissen

 • Klinisch Psycholoog/ GZ Psycholoog/ Psychotherapeut/Psycholoog
 • Helmond, Nederland

Enthousiaste GZ-psycholoog met affiniteit voor Eetstoornissen

Functieomschrijving

Ben jij een enthousiaste GZ psycholoog met een brede interesse? Ben jij iemand die vanuit diverse perspectieven cliënten zo goed mogelijk probeert te ondersteunen in diens herstel? Pas je evidence based technieken toe om de zorg in ons Hoog specialistisch Centrum op het bekende professionele niveau te houden? Wil jij samenwerken met ons jonge en frisse team van enthousiaste collega's?

Lees dan vooral verder!


Bij voorkeur met kennis van systeemtherapie


28-36 uur per week


Wat doe je? 

Jij bent een GZ psycholoog die van een uitdaging houdt. De complexe problematieken van onze cliënten, waarbij veelal sprake is van co-morbiditeit spreken je aan. Een eetstoornis komt namelijk zelden alleen, en vaak is er sprake van onderliggend trauma, angst- of een persoonlijkheidsstoornis. Met jouw gedrevenheid en betrokkenheid lever je de best mogelijke zorg, door een gedegen diagnose en passend behandelplan met als meest dankbare doel: Herstel!
Om dit doel te bereiken, zet je behandelingen in als groepssessies, cgt en systeemtherapie. Deze voer je zelf uit, of je zet de benodigde lijnen uit, in nauwe samenwerking met je collega's van ons multidisciplinaire team. Zij zijn altijd bereid met je mee te denken, of het nu de psychiater, de ervaringsdeskundige, huisarts of sociotherapeut is. Voor kennis die je nog niet beheerst, is er ruimte voor opleiding en supervisie door collega's. 


Het team

Het Hoogspecialistisch Centrum voor Eetstoornissen van GGZ Oost Brabant heeft al meer dan 25 jaar expertise in de behandeling van patiënten (jeugd vanaf 13 jaar en volwassenen) met ernstige eetstoornissen; Anorexia, Boulimia, Binge Eating Disorder en patiënten met langdurige Eetstoornissen. Daarbij is vaak sprake van comorbiditeit. 
Het zorgaanbod is voortdurend in beweging naar aanleiding van nieuwe inzichten en ontwikkelingen met betrekking tot de behandeling van eetstoornissen. Binnen het centrum bieden wij onze cliënten een compleet, integraal zorgaanbod met een bovenregionale functie, bestaand uit ambulante behandeling, intensieve groepsbehandeling en klinische opname. De hoofdlocatie bevindt zich in Helmond.


Enthousiasme en onderlinge verbinding staan centraal in ons team, dat multidisciplinair is samengesteld: psychiaters, klinisch psycholoog, gz-psychologen, psychologen, huisarts, verpleegkundig specialist, sociotherapeuten, vaktherapeuten, ervaringsdeskundigen, verpleegkundigen en een systeemtherapeut.  We kijken graag met elkaar mee en zijn altijd bereid de ander te helpen. Hierdoor leren we van elkaar en groeien wij zowel op persoonlijk als professioneel vlak en kunnen we de zorg bieden waar wij als Hoogspecialistisch centrum voor staan. 

Functievereisten

Wat vragen we van je?

Bij GGZ Oost Brabant lever je samen met je collega’s ‘zorg die je je familie gunt’. Dat doe je op een klantgerichte en verbindende wijze en je toont persoonlijk leiderschap.


Wij zoeken een collega met een goede basiskennis in combinatie met het enthousiasme om je dit circuit eigen te maken! 

Die basis bestaat uit: 

 • een afgeronde WO opleiding Psychologie
 • een afgeronde opleiding GZ-psychologie (BIG-geregistreerd)
 • affiniteit met het werken met jeugdigen en hun ouders, en volwassenen
 • een voorkeur voor werken in een sterk multidisciplinair team
 • flexibiliteit, stressbestendigheid en relativeringsvermogen
 • de ambitie om te groeien in dit specialistische vakgebied

Mocht je aan één of meerdere van de volgende zaken voldoen, dan heb je een streepje voor

 • ervaring met behandeling van eetstoornissen,
 • een afgeronde opleiding systeemtherapie of de bereidheid deze te volgen
 • een VGCT registratie /cursus  cognitieve gedragstherapie


Enthousiast geworden?

We gaan graag met je in gesprek. Je kunt vrijblijvend contact met ons opnemen voor meer informatie of een oriënterend gesprek. Eventueel meelopen op de afdeling behoort ook tot de mogelijkheden.
Neem hiervoor contact op met Jacqueline van Vlerken, zorgmanager, telefoonnummer 06-51052304 of Mladena Simeunovic, psychiater/programmaleider, telefoonnummer 0492-844404.


De vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet waarbij de interne kandidaat bij gelijke geschiktheid een voorrangspositie heeft.

Een referentiecheck is onderdeel van ons aannamebeleid. Bij indiensttreding vragen we je om een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).


Ons aanbod

Voor een GZ-Psycholoog geldt een inschaling conform FWG 65 cao GGZ afhankelijk van opleiding en relevante werkervaring met een salaris van min € 3465,00 en max € 5439,00 op basis van een 36-urige werkweek. Omdat we graag samen met jou bouwen aan de toekomst, bieden wij je direct een contract voor onbepaalde tijd.

Daarnaast is er veel ruimte voor ontwikkeling en innovatie, naast de voorwaarden die de CAO-GGZ standaard biedt. 


Dat is juiste instelling. GGZ Oost Brabant.

GGZ Oost Brabant is voortdurend in ontwikkeling en op weg naar een slagvaardige marktgerichte organisatie waarin de cliënt en de kwaliteit van zorg centraal staan. Dit doen we vanuit de kernwaarden: betrokken, betrouwbaar en ambitieus. Wij richten ons op het bieden van hoogwaardige behandeling en begeleiding aan mensen met complexe psychische en psychiatrische problemen. Wij willen ons onderscheiden in patiëntveiligheid en menslievende zorg, zowel naar objectieve maatstaven als in de beleving van de cliënt. De zorg wordt geboden conform evidence based wetenschappelijke inzichten en conform best-practice.


Onze professionele manier van werken:

 • Met behulp van de herstelvisie werken we op verschillende speelvelden aan ‘zorg die je je familie gunt’, een belofte die ons helpt in onze ambitie naar veilige, mensgerichte zorg.
 • Blijven streven naar aandacht voor het persoonlijke contact: op de eerste plaats natuurlijk met patiënten/ cliënten en hun naasten, maar ook met verwijzers en ketenpartners, èn onderling als collega’s.
 • Een praktische combinatie van denken en doen, die onder andere tot uiting komt in onze aandacht voor toegepast wetenschappelijk onderzoek. We zijn aanpakkers die óók goed over de dingen nadenken.
 • Gezond en met plezier werken staat bij ons centraal


Voor meer informatie ga je naar: http://werkenbij.ggzoostbrabant.nl


‘Op deze vacature is de regeling – Collega werft Collega – van toepassing’