Groepsbegeleider 4/Verpleegkundige 4, WWA De Boerderij (Autisme)

 • Verpleegkundig - verzorgend - agogisch
 • Reek, Nederland

Groepsbegeleider 4/Verpleegkundige 4, WWA De Boerderij (Autisme)

Functieomschrijving

28-36 uur per week voor onbepaalde tijd


Wat doe je?

Als groepsbegeleider 4/verpleegkundige 4 begeleid en ondersteun je de bewoners op basis van de individuele begeleiding/behandelplannen en ben je verantwoordelijk voor het opstellen van individuele begeleidingsplannen. Daarnaast begeleid je groepen bij werktijd en vrije tijd van de bewoners. Verder werk je nauw samen met familie en het netwerk van de bewoners en draag je actief bij aan het ontwikkelen van het zorgbeleid binnen de woonvorm. Op 'De Boerderij' is één op één begeleiding een groot onderdeel van je werkzaamheden, waar je samen met je team verantwoordelijk bent voor een cliënt die hiervoor indicering heeft. Verder werk je ondersteunend en rehabilitatiegericht.


Het team

De functie is vacant op WWA De Boerderij in Reek, een Woon Werkvoorziening voor mensen met autisme. WWA De Boerderij heeft meerdere locaties in Reek waar je werkzaam zult zijn. Op ‘De Boerderij’ wonen 6 mensen in de leeftijd van 33 tot 61 jaar. Op ‘De Octaaf’ wonen 7 mensen in de leeftijd van 32 tot 45 jaar en in de ‘Pastorie’ wonen 7 mensen in de leeftijd van 30 tot 50 jaar. In goed overleg met jou kom je op één van deze locaties te werken, waar je wel als back up voor de andere 2 locaties ingezet kan worden bij vakanties, ziekte.


WWA De Boerderij biedt blijvende opvang voor mensen met een stoornis in het autistische spectrum die in aanleg wel over een normale intelligentie beschikken, maar door de ernst van de persoonlijkheidsstoornis aangewezen zijn op een beschermde woonvorm. Naast de stoornis in het autistische spectrum, zijn er verschillende bewoners die psychiatrische problemen vertonen. De zorgvisie is gericht op het bieden van affectvolle nabijheid en het geven van structuur waarbij de individuele zorgvraag het uitgangspunt is. Het bieden van structuur is belangrijk als het gaat om een goede groepssfeer te waarborgen of om de wereld overzichtelijker te maken voor de bewoner. Als behandelteam van WWA De Boerderij zien we activiteiten van de groep als middel voor begeleiding.


Voor de langdurende zorg van GGZ Oost Brabant gelden vier belangrijke uitgangspunten: werken vanuit de herstelvisie, evidence based behandeling, evidence based begeleiding volgens de Individuele Rehabilitatie Benadering en toegang tot maatschappelijke zorg.


Om kennis te maken met de bewoners, bekijk je de beelden “Het is hier autistisch”

Functievereisten

Wat vragen we van je?

Bij GGZ Oost Brabant lever je samen met je collega’s ‘zorg die je je familie gunt’. Dat doe je op een klantgerichte en verbindende wijze en je toont persoonlijk leiderschap.


Als groepsbegeleider 4/verpleegkundige 4 heb je inlevingsvermogen, ben je geduldig, nauwkeurig en opletten. Vanzelfsprekend ben je in bezit van bijbehorende diploma’s en registraties.

 • diploma begeleider specifieke doelgroepen of verpleegkundige, kwalificatieniveau 4 (BIG registratie)
 • ervaring en/of affiniteit met cliënten met een autisme spectrum stoornis
 • ervaring binnen de GGZ is een pre
 • bereidheid tot onregelmatige werktijden (inclusief nachtdiensten)
 • bereidheid tot het volgen van een IRB cursus 
 • bereidheid tot het werken met de Individuele Rehabilitatie Benadering


Ons aanbod

De functie is ingeschaald in FWG 45 (minimaal €1955 en maximaal €3037 op basis van 36 uur) van de CAO GGZ, afhankelijk van opleiding en relevante werkervaring.

Omdat we graag samen met jou bouwen aan de toekomst, bieden wij (externe) kandidaten een vast dienstverband. 


Daarnaast bieden wij je interessante secundaire arbeidsvoorwaarden zoals:

 • een volledige 13e maand
 • een goed pensioen
 • de mogelijkheid om producten of abonnementen met belastingvoordeel te kopen
 • ruime ontwikkelingsmogelijkheden om door scholing of via branche-overleggen jezelf verder te bekwamen op je vakgebied
 • goede studiefaciliteiten
 • een arbeidsvoorwaarden keuzesysteem met aantrekkelijke regelingen en een collectieve ziektekostenverzekering met korting

Voor een volledig overzicht van alle arbeidsvoorwaarden, download je de app “Cao GGZ”.

Daarnaast biedt de GGZ goede studiefaciliteiten, een arbeidsvoorwaarden keuzesysteem met aantrekkelijke regelingen en een collectieve ziektekostenverzekering met korting. Voor een volledig overzicht van alle arbeidsvoorwaarden, download je de app “Cao GGZ”.

Indien je interne kandidaat bent met een vast contract, behoud je dit contract. Een salarisgarantie in dezelfde functie blijft bestaan.

Omdat we graag samen met jou bouwen aan de toekomst, bieden wij externe kandidaten een jaarcontract met uitzicht op verlenging.


Enthousiast geworden?

We gaan graag met je in gesprek. Neem voor meer informatie contact op met: Sjoerd van Son, teamleider, tel.nr : 0486-421696.


De sluitingsdatum voor deze vacature is 10 maart.

De vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet waarbij de interne kandidaat een voorrangspositie heeft.

Een referentiecheck is onderdeel van ons aannamebeleid. Bij indiensttreding vragen we je om een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).


Dat is de juiste instelling. GGZ Oost Brabant
Kwetsbare mensen met complexe psychische en psychiatrische aandoeningen kunnen bij ons terecht voor specialistische geestelijke gezondheidszorg.

Onze professionele manier van werken:

 • Met behulp van de herstelvisie werken we op verschillende speelvelden aan ‘zorg die je je familie gunt’, een belofte die ons helpt in onze ambitie naar veilige, mensgerichte zorg.
 • Blijven streven naar aandacht voor het persoonlijke contact: op de eerste plaats natuurlijk met patiënten/ cliënten en hun naasten, maar ook met verwijzers en ketenpartners, èn onderling als collega’s.
 • Een praktische combinatie van denken en doen, die onder andere tot uiting komt in onze aandacht voor toegepast wetenschappelijk onderzoek. We zijn aanpakkers die óók goed over de dingen nadenken.

Voor meer informatie ga je naar: werkenbij.ggzoostbrabant.nl.


“De regeling collega werft collega is op deze vacature van toepassing”