GZ Psycholoog, High Intensive Care (HIC) Psychiatrie

 • Klinisch Psycholoog/ GZ Psycholoog/ Psychotherapeut/Psycholoog
 • Helmond, Nederland

GZ Psycholoog, High Intensive Care (HIC) Psychiatrie

Functieomschrijving


Ben jij een doorgewinterde GZ psycholoog die energie krijgt van het werken met patiënten met acute complexe problematieken?  
Combineer jij professionaliteit met een fijne samenwerking met collega’s?

Dan ben je bij het team HIC Helmond aan het juiste adres!


32-36 uur, onbepaalde tijd, Wesselmanlaan 65, Helmond

Werken op de High Intensive Care betekent werken in een sterk dynamische setting die je elke dag opnieuw motiveert het beste uit jezelf te halen. 

Met gemiddeld zo’n 300 opnames per jaar is het de uitdaging de opnames van onze patiënten met uiteenlopende, maar zeer complexe, psychiatrische problematieken zo kortdurend mogelijk te houden. Dit vraagt om een grondige diagnostisering, waarna de patiënt gestabiliseerd kan worden, en de behandeling vervolgd kan worden in onze gespecialiseerde zorgpaden of de FACT teams.

Het motto van de HIC is al jaren: “Niet separeren, tenzij… “
Het team is dan ook bijzonder sterk in het de-escalerend werken en staat al jaren te boek als een van de teams die hierin uitstekend presteren. Daarnaast werken wij volgens de landelijke HIC monitor en is het onze ambitie binnenkort hiervoor officieel te certificeren.


Dit is jouw instelling

Jij krijgt als GZ psycholoog energie van  het werken met patiënten met zeer complexe acute problematieken die vragen om een uitstekend diagnostisch oordeelsvermogen. Jouw kennis en kunde op het vlak van psychotherapie, systeemgerichte interventies en behandeltechnieken als EMDR en CGT maken jou een doorgewinterde professional in je vakgebied. Een opleiding tot EMDR practitioner en een registratie als cognitief gedragstherapeut is dan ook een pre voor deze positie.

Jouw professionele instelling zie je tevens terug in de samenwerking met de collega’s van het multidisciplinaire HIC team, en in- en externe samenwerkingspartners. Daarbij vind jij heldere afspraken en korte communicatielijnen essentieel. 
Humor is voor jou de ideale uitlaatklep en samen met je collega’s deel je de successen van de vruchtbare samenwerking op de HIC.


Maak kennis met ons team

De HIC (High & Intensive Care) in Helmond is een acute opnameafdeling (18 bedden) voor patiënten die een ernstige psychiatrische crisis doormaken en voor wie een gesloten opnamesetting nodig is. Een opname op de HIC is een tijdelijke onderbreking (of start) van een ambulante behandeling en heeft als doel het vinden van stabiliteit, veiligheid en de eigen regie waarbij de mogelijke schadelijke invloeden van een opname tot het minimum worden beperkt: er worden stappen gezet naar herstel. Het uitgangspunt is om insluiting van patiënten te voorkomen, ook bij zeer complexe en ingrijpende casussen. Opname op de HIC biedt extra behandelmogelijkheden, bescherming en veiligheid aan de patiënt, de naasten, professionals en de samenleving. Om dit te bereiken werken binnen GGZ Oost Brabant nauw samen met interne zorgpaden en onze FACT en IHT teams, en extern met huisartsen en andere instellingen.

Het multidisciplinair HIC team is volop in ontwikkeling. Het verder uitwerken en neerzetten van het stepped care werken binnen de afdeling en de gehele organisatie, volgens evidence based richtlijnen, zijn belangrijke thema’s. Dit gebeurt onder de bezielende leiding van ‘de heren Somers’, Eric- teamleider en Marc-psychiater en programmaleider.

Het team bestaat uit een mooie mix van jong en oud, man en vrouw die met werkplezier en professionaliteit onze patiënten de best mogelijke zorg bieden. Scholing is een onderwerp dat hoog op de agenda staat en wat ertoe bijdraagt dat het niveau van zorg steeds hoger wordt en dat teamleden specifieke verantwoordelijkheden vanuit hun functie op kunnen pakken.

Functievereisten

Dat is juiste instelling. GGZ Oost Brabant.

GGZ Oost Brabant is voortdurend in ontwikkeling en op weg naar een slagvaardige marktgerichte organisatie waarin de cliënt en de kwaliteit van zorg centraal staan. Dit doen we vanuit de kernwaarden: betrokken, betrouwbaar en ambitieus. Wij richten ons op het bieden van hoogwaardige behandeling en begeleiding aan mensen met complexe psychische en psychiatrische problemen. Wij willen ons onderscheiden in patiëntveiligheid en menslievende zorg, zowel naar objectieve maatstaven als in de beleving van de cliënt. De zorg wordt geboden conform evidence based wetenschappelijke inzichten en conform best-practice.


Onze professionele manier van werken:

 • Met behulp van de herstelvisie werken we op verschillende speelvelden aan ‘zorg die je je familie gunt’, een belofte die ons helpt in onze ambitie naar veilige, mensgerichte zorg.
 • Blijven streven naar aandacht voor het persoonlijke contact: op de eerste plaats natuurlijk met patiënten/ cliënten en hun naasten, maar ook met verwijzers en ketenpartners, èn onderling als collega’s.
 • Een praktische combinatie van denken en doen, die onder andere tot uiting komt in onze aandacht voor toegepast wetenschappelijk onderzoek. We zijn aanpakkers die óók goed over de dingen nadenken.
 • Gezond en met plezier werken staat bij ons centraal


De functie van GZ Psycholoog is ingeschaald in FWG 65 van de CAO GGZ met een salaris van Min € 3465,00 en Max 5439,00 obv een 36-urige werkweek. Omdat wij graag samen bouwen aan de toekomst, bieden wij je direct een contract voor onbepaalde tijd.

Daarnaast bieden wij je interessante secundaire arbeidsvoorwaarden zoals:

 • een volledige 13e maand
 • een goed pensioen
 • de mogelijkheid om producten of abonnementen met belastingvoordeel te kopen via Fiscfree
 • ruime ontwikkelingsmogelijkheden om door scholing of via branche-overleggen jezelf verder te bekwamen op je vakgebied
 • een arbeidsvoorwaarden keuzesysteem met aantrekkelijke regelingen en een collectieve ziektekostenverzekering met korting
 • Een combinatie met een positie bij ons FACT team in Helmond behoort tot de mogelijkheden

Voor een volledig overzicht van alle arbeidsvoorwaarden, download je de app “Cao GGZ".


Past jouw instelling bij de onze?

Reageer op deze vacature door je interesse kenbaar te maken via de knop "Reageer op deze vacature". Zo snel als mogelijk komen wij op je kandidatuur terug en vervolgens plannen we in overleg het vervolg van de procedure.


Extra achtergrondinformatie?

Voor je gaat solliciteren nog even overleggen? Geen probleem. Neem gerust contact op met Ton Gofers, klinisch psycholoog, bereikbaar via 0492-844 350 of met Eric Somers, teamleider, bereikbaar via 0492-844 434


Voor meer informatie ga je naar: werkenbij.ggzoostbrabant.nl


‘Op deze vacature is de regeling – Collega werft Collega – van toepassing’