GZ-Psycholoog, FACT team Helmond- Peelland

 • Klinisch Psycholoog/ GZ Psycholoog/ Psychotherapeut/Psycholoog
 • Helmond, Nederland

GZ-Psycholoog, FACT team Helmond- Peelland

Functieomschrijving

Op zoek naar een nieuwe dimensie in je werk? Sta je graag dicht bij de cliënt en werk je graag samen in een multidisciplinair team? Heb je een duidelijke visie op de mogelijkheden om de zorg verder door te ontwikkelen?


24-32 uur per week, onbepaalde tijd


Wat doe je?

Als GZ-psycholoog werk je in het FACT-team en verricht je onderzoek en behandeling binnen je eigen deskundigheidsgebied.
Je doet intakes, geeft behandelindicaties, verricht psychodiagnostisch onderzoek en behandelt waar mogelijk cliënten vanuit verschillende evidence based psychologische methodieken, bijvoorbeeld cognitieve gedragstherapie en/of EMDR.
Naast je werkzaamheden binnen het team zal je een aantal uren werkzaam zijn in het diagnostiek team.


In deze ambulante functie werk je heel nauw samen met je multidisciplinaire team, dicht bij de cliënt. De creativiteit en volhardendheid die hierbij soms komt kijken zorgt voor veel voldoening en het gevoel écht iets te kunnen betekenen voor de cliënt.


Tot slot is er een goede samenwerking tussen de FACT regiebehandelaren in deze regio om samen de beste zorg te kunnen bieden volgens het Zorgpad EPA.


Kijk op onze instastories om de werkdag te bekijken van collega's, zoals die van collega Toon, werkzaam als gz-psycholoog en programmleider bij FACT Oss en Milan, ambulant begeleider bij FACT Helmond


Het team

GGZ in de Wijk biedt een integraal, herstel- en wijkgericht behandel- en begeleidingsaanbod voor cliënten met een ernstige psychiatrische aandoening. Naast interne integratie van FACT, beschermd wonen en dagbesteding/ontmoeting is de ontwikkeling van GGZ in de Wijk gericht op ‘eigen kracht’ en maatschappelijke integratie, waarbij van omgevingsfactoren van de cliënt gebruik wordt gemaakt. Samenwerken met de keten is een belangrijk onderdeel. Daarnaast is het "kantelen" in de zorg, waarbij zorg die in een ander/lager echelon kan worden uitgevoerd daar heen wordt geleid.


Het multidisciplinaire team GGZ in de Wijk regio Helmond/Peelland, bestaat uit vier FACT-teams, beschermd wonen, dagbesteding, de inloop en ontmoetingsvoorziening en individuele begeleiding.
De FACT teams Helmond Zuid en Deurne-Asten-Someren waar ruimte is voor deze functie vormen samen circuit Zuid. We zijn in een ontwikkeling waarin de functies FACT, beschermd wonen en dagbesteding/ontmoeting 

organisatorisch geïntegreerd worden, waarbij in de zorgverlening de Herstelvisie het leidende principe is.

Functievereisten

Wat vragen we van je?

Bij GGZ Oost Brabant lever je samen met je collega’s ‘zorg die je je familie gunt’. Dat doe je op een klantgerichte en verbindende wijze en je toont persoonlijk leiderschap. Daarnaast ben je resultaatgericht en heb je een participatieve stijl.


Als GZ-psycholoog ben je communicatief vaardig en kun je goed samenwerken in multidisciplinair teamverband.
Vanzelfsprekend ben je in bezit van bijbehorende diploma’s en registraties:

 • Een afgeronde opleiding GZ-psychologie (BIG-geregistreerd, AGB)
 • Ervaring met diverse behandelmethodes: tenminste cognitieve gedragstherapie en EMDR. Of de bereidheid jezelf hierin te ontwikkelen
 • Goed om kunnen gaan met crisissituaties is een must. Er zijn altijd een of meerdere collega’s met wie je kunt overleggen en samen cliënten kunt zien
 • Accuratesse wat betreft registratie, dossiervoering en taken rondom de directe cliëntenzorg
 • Affiniteit met en bij voorkeur ervaring met het behandelen van cliënten binnen FACT
 • Bekwaamheid te handelen conform zorgpaden en multidisciplinaire richtlijnen


Ons aanbod

De functie van GZ-psycholoog is ingeschaald in FWG 65 van de CAO GGZ, afhankelijk van opleiding en relevante werkervaring. Omdat we graag samen met jou bouwen aan de toekomst, bieden wij je direct een contract voor onbepaalde tijd.


Daarnaast bieden wij je interessante secundaire arbeidsvoorwaarden zoals:

 • een volledige 13e maand
 • een goed pensioen
 • de mogelijkheid om producten of abonnementen met belastingvoordeel te kopen
 • ruime ontwikkelingsmogelijkheden om door scholing of via branche-overleggen jezelf verder te bekwamen op je vakgebied
 • goede studiefaciliteiten
 • een arbeidsvoorwaarden keuzesysteem met aantrekkelijke regelingen en een collectieve ziektekostenverzekering met korting

Voor een volledig overzicht van alle arbeidsvoorwaarden, download je de app “Cao GGZ”.


Enthousiast geworden?

We gaan graag met je in gesprek. Neem voor meer informatie of een oriënterend gesprek contact op met Vincent Neijts, zorgmanager, bereikbaar via 0492-848000 of Charity van Tienen, programmaleider beide bereikbaar via telefoonnummer.: 0492 – 84 43 03.


Een referentiecheck is onderdeel van ons aannamebeleid. Bij indiensttreding vragen we je om een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).


Dat is juiste instelling. GGZ Oost Brabant.

GGZ Oost Brabant is voortdurend in ontwikkeling en op weg naar een slagvaardige marktgerichte organisatie waarin de cliënt en de kwaliteit van zorg centraal staan. Dit doen we vanuit de kernwaarden: betrokken, betrouwbaar en ambitieus. Wij richten ons op het bieden van hoogwaardige behandeling en begeleiding aan mensen met complexe psychische en psychiatrische problemen. Wij willen ons onderscheiden in patiëntveiligheid en menslievende zorg, zowel naar objectieve maatstaven als in de beleving van de cliënt. De zorg wordt geboden conform evidence based wetenschappelijke inzichten en conform best-practice.


Onze professionele manier van werken:

 • Met behulp van de herstelvisie werken we op verschillende speelvelden aan ‘zorg die je je familie gunt’, een belofte die ons helpt in onze ambitie naar veilige, mensgerichte zorg.
 • Blijven streven naar aandacht voor het persoonlijke contact: op de eerste plaats natuurlijk met patiënten/ cliënten en hun naasten, maar ook met verwijzers en ketenpartners, èn onderling als collega’s.
 • Een praktische combinatie van denken en doen, die onder andere tot uiting komt in onze aandacht voor toegepast wetenschappelijk onderzoek. We zijn aanpakkers die óók goed over de dingen nadenken.
 • Gezond en met plezier werken staat bij ons centraal


Voor meer informatie ga je naar: http://werkenbij.ggzoostbrabant.nl


‘Op deze vacature is de regeling – Collega werft Collega – van toepassing’