GZ-psycholoog, Persoonlijkheid en Trauma

 • Klinisch Psycholoog/ GZ Psycholoog/ Psychotherapeut/Psycholoog
 • Oss, Nederland

GZ-psycholoog, Persoonlijkheid en Trauma

Functieomschrijving

24 uur per week, onbepaalde tijd


Toe aan een nieuwe uitdaging in een dynamische en ambitieuze werkomgeving met prettige collega’s en een warm leer- en werkklimaat waarin het belang van de cliënten voorop staat? Binnen het team Complex Trauma, wat een onderdeel is van het grotere team Persoonlijkheid en Trauma, kun je werken met mensen op inhoud, zelf mee vorm geven aan je werkzaamheden en meedenken over ontwikkelingen. Zie je het als een uitdaging om met de beschikbare middelen en mogelijkheden, op een creatieve en innovatieve manier inhoudelijke goede zorg te organiseren en te ontwikkelen? Dan komen wij graag met je in contact!


Wat doe je?

Binnen het team Persoonlijkheidsstoornissen en Trauma in Oss is een vacature voor GZ-psycholoog ontstaan. Er wordt binnen het team zowel ambulant als in deeltijd gewerkt. We werken in verschillende combinaties van disciplines rond een cliënt samen, om daarbij de optimale mix van psychosociale en psychotherapeutische interventies te kunnen bieden. In de behandeling zijn de zorgpaden richtinggevend. Binnen het team persoonlijkheidsstoornissen wordt gewerkt vanuit verschillende methodieken (SFT, MBT en GIT-PD). We zijn een stabiel team met een goede sfeer en zijn voortdurend in (door)ontwikkeling.


Als GZ-psycholoog binnen team complex trauma zijn je werkzaamheden met name gericht op diagnostiek en behandeling van mensen die naast een complexe posttraumatische stressstoornis veel co-morbide problematiek kennen zoals dissociatieve stoornissen en persoonlijkheidsstoornissen. Je voert behandelingen uit in een multidisciplinair team volgens de richtlijnen, maar je hebt daarnaast de kennis en kunde om buiten de kaders te denken en om tot nieuwe innovatieve mogelijkheden te komen.


Je levert een belangrijke bijdrage aan het verder professionaliseren van de zorg tegen de achtergrond van de ingrijpende veranderingen en uitdagingen waarvoor de GGZ zich gesteld ziet. Je bent een zichtbaar aanspreekpunt en sparring partner voor zowel je directe collega’s als voor zorgprofessionals buiten je afdeling.


Wie zijn wij?

Je zult grotendeels werkzaam zijn binnen het subteam Complex Trauma waarin de focus ligt op de diagnostiek en behandeling van een cliëntenpopulatie waarbij de standaard behandelingen veelal onvoldoende effect hebben gehad en er veel co-morbide problematiek is. De samenhang tussen trauma gerelateerde problematiek en persoonlijkheidsproblematiek is een expertisegebied waarin ook wetenschappelijk onderzoek wordt gedaan.


Wij zijn een gedreven en optimistisch multidisciplinair team van mensen die intensief samenwerken, waarin eigen inbreng wordt gewaardeerd en iedereen gelijk is. Binnen ons team nemen we de tijd om onze deskundigheid te behouden en te bevorderen. Daarnaast zijn we ons zowel intern als extern over de zorglijnen heen aan het ontwikkelen tot een netwerkorganisatie waarin het samenwerken met de cliënt, naasten en collega’s voorop staat. Ben jij die enthousiaste GZ-psycholoog die zichzelf ziet in dit team en deze werkwijze?

Functievereisten

Wat vragen we van je?

Bij GGZ Oost Brabant lever je samen met je collega’s ‘zorg die je je familie gunt’. Dit doe je op een klantgerichte en verbindende wijze en je toont persoonlijk leiderschap.


Als GZ-psycholoog ben je geïnteresseerd in complexe problematiek op het gebied van trauma gerelateerde en dissociatieve stoornissen. Daarnaast beschik je over:

 • een registratie als GZ-psycholoog in het BIG-register;
 • specialistische kennis en vaardigheden op het gebied van trauma gerelateerde en dissociatieve stoornissen (waaronder EMDR practitioner);
 • affiniteit en/of ervaring met ontwikkelingen binnen Persoonlijkheid & Trauma (pré);
 • uitstekende communicatieve vaardigheden, het vermogen om in teamverband te werken en stressbestendigheid;
 • een actieve houding en het vermogen om oprecht contact te maken met een veelheid aan verschillende typen cliënten.


Wat bieden wij?
De functie is ingeschaald in FWG 65 van de CAO GGZ (minimaal € 3.465,- en maximaal € 5.439,- bruto per maand op fulltime basis), afhankelijk van opleiding en relevante werkervaring.


Omdat we graag samen met jou bouwen aan de toekomst, bieden wij je direct een contract voor onbepaalde tijd voor 24 uur per week.


Daarnaast bieden wij je ruime mogelijkheden om je verder te verdiepen of te ontwikkelen in je vakgebied. Denk bijvoorbeeld aan symposia, intervisie en een jaarlijkse studiedag. Bekijk dit artikel om meer te lezen over onze 1% regeling die hiervoor wordt ingezet.


Voor een volledig overzicht van alle arbeidsvoorwaarden, download je de app “Cao GGZ”.


GGZ Oost Brabant

We zijn voortdurend in ontwikkeling en op weg naar een slagvaardige marktgerichte organisatie waarin de cliënt en de kwaliteit van zorg centraal staan. Dit doen we vanuit de kernwaarden: betrokken, betrouwbaar en ambitieus. Wij richten ons op het bieden van hoogwaardige behandeling en begeleiding aan mensen met complexe psychische en psychiatrische problemen. Wij willen ons onderscheiden in patiëntveiligheid en menslievende zorg, zowel naar objectieve maatstaven als in de beleving van de cliënt.


Onze professionele manier van werken:

 • Met behulp van de herstelvisie werken we op verschillende speelvelden aan ‘zorg die je je familie gunt’, een belofte die ons helpt in onze ambitie naar veilige, mensgerichte zorg.
 • Blijven streven naar aandacht voor het persoonlijke contact: op de eerste plaats natuurlijk met patiënten/ cliënten en hun naasten, maar ook met verwijzers en ketenpartners, èn onderling als collega’s.
 • Een praktische combinatie van denken en doen, die we bieden conform evidence-based wetenschappelijke inzichten en best-practices.
 • Gezond en met plezier werken staat bij ons centraal


Enthousiast geworden?

We gaan graag met je in gesprek! Neem voor meer informatie of een oriënterend gesprek contact op met:

 • Daan van Wijchen, gz-psycholoog en behandelcoördinator, bereikbaar via telefoonnummer 06 13 09 26 69;
 • Simone Walhout, psychotherapeut en programmaleider, bereikbaar via telefoonnummer 06 82 63 94 26.


Solliciteer door te klikken op "reageer op deze vacature" en voeg je CV en motivatiebrief toe.


Een referentiecheck maakt onderdeel uit van ons aannamebeleid. Bij indiensttreding vragen we je om een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).


De regeling ‘collega werft collega’ is van toepassing op deze vacature.