GZ-psycholoog, Specialistisch centrum voor Autisme

 • Klinisch Psycholoog/ GZ Psycholoog/ Psychotherapeut/Psycholoog
 • Rosmalen, Nederland

GZ-psycholoog, Specialistisch centrum voor Autisme

Functieomschrijving

24-36 uur per week, onbepaalde tijd


Ben jij de expert op het gebied van behandeling van mensen met autisme, die op zoek is naar een werkomgeving waarin je met jouw professionele en persoonlijke attitude het verschil kunt maken?


Waar werk je?

Het Specialistisch Centrum voor Autisme bestaat uit een polikliniek en twee behandelafdelingen waar 24-uurs zorg wordt geboden. Bij onze cliënten is naast autisme sprake van comorbiditeit en er zijn functioneringsproblemen op meerdere levensgebieden.

In het diagnostiek en/of behandeltraject krijgen cliënt en systeem zicht op wat autisme voor hen betekent, worden ze ondersteund in het maken van keuzes die de balans herstellen en wordt de co-morbiditeit gericht behandeld.

Vanuit het levensloopperspectief werken we samen met Kind & Jeugd en Ouderenzorg. Omdat de problematiek zorgpadoverstijgend kan zijn, werken we samen tevens met andere zorgpaden als FACT, Angst & Stemming en Acute Psychiatrie.
Daarnaast is er op casusniveau samenwerking met externe begeleidingspartners op het gebied van wonen en werken.


Het team

Het enthousiaste, multidisciplinaire team van 30 medewerkers geeft samen vorm aan de zorg voor Autisme in het hele werkgebied van GGZ Oost-Brabant. De zorg voor volwassenen met autisme is volop in ontwikkeling, en dat geldt ook voor ons Specialistisch Centrum.

In dit betrokken team zijn de lijnen kort en ligt de kracht vooral in het maatwerk dat wordt geboden binnen de kaders van het zorgpad. Er wordt geluisterd naar elkaars mening en ieders deskundigheid wordt op waarde geschat. Samen bieden we een uitgebreid behandelpalet.
We zoeken dan ook een collega die affiniteit heeft met complexe zorgvragen rond autisme en enthousiast wordt van het zoeken naar en investeren in de samenwerking met deze doelgroep.


Wat doe je?

Op de polikliniek ben je als regiebehandelaar verantwoordelijk voor de procesgang en inhoud op casusniveau.

 • Je werkt nauw samen met psychologen en orthopedagogen, die de rol van behandel coördinator vervullen en zo een korte lijn houden met cliëntsystemen en regiebehandelaren ondersteunen.
  - Je verricht intakes en diagnostiek, en zorgt voor integrale handelingsgerichte beeldvorming.
 • Je geeft behandeling gericht op co morbide problematiek volgens evidence-based methodieken zoals CGT, EMDR, mindfulness en schematherapie.
 • Je werkt heel regelmatig samen met collega’s van andere zorgpaden op het gebied van diagnostiek, behandeling of crisisinterventie. We verwachten een proactieve inbreng ten aanzien van het ontwikkelen en implementeren van inhoudelijk beleid.
 • Naast de inhoudelijke taken is deskundigheidsbevordering een belangrijk aspect van je functie. We vergroten kennis over en handelingsvaardigheid bij autisme voor collega’s binnen en buiten de organisatie.

Functievereisten


Wat vragen we van je?

Bij GGZ Oost Brabant lever je samen met je collega’s ‘zorg die je je familie gunt’. Dat doe je op een klantgerichte en verbindende wijze en je toont persoonlijk leiderschap.


Als GZ-psycholoog ben je communicatief vaardig en kun je goed samenwerken in multidisciplinair teamverband. Vanzelfsprekend ben je in bezit van bijbehorende diploma’s en registraties.

 • een afgeronde opleiding GZ-psychologie (BIG-geregistreerd)
 • ervaring met autisme spectrum stoornissen
 • kennis van differentiaal diagnostische beelden
 • goed kunnen werken in multidisciplinair teamverband
 • ervaring in de rol van behandelcoördinator bij voorkeur in een klinische setting


Ons aanbod

Deze functie biedt jou de kans om je eigen looppad vorm te geven op basis van jouw deskundigheid, creativiteit en je door te ontwikkelen in de richting die jij voor jezelf ziet in een fijn team in een omgeving die je continu uitdaagt het beste uit jezelf te halen.


De functie is ingeschaald in FWG 65 van de CAO GGZ (max. € 5.280,- bruto per maand op fulltime basis), afhankelijk van opleiding en relevante werkervaring.


Omdat we graag samen met jou bouwen aan de toekomst, bieden wij externe kandidaten direct een vast dienstverband. Als interne kandidaat, behoud je jouw contract.


Daarnaast bieden wij je interessante secundaire arbeidsvoorwaarden zoals:

 • de mogelijkheid om producten of abonnementen met belastingvoordeel te kopen
 • ruime ontwikkelingsmogelijkheden om door scholing of via branche-overleggen jezelf verder te bekwamen op je vakgebied
 • goede studiefaciliteiten
 • een arbeidsvoorwaarden keuzesysteem met aantrekkelijke regelingen en een collectieve ziektekostenverzekering met korting


Voor een volledig overzicht van alle arbeidsvoorwaarden, download je de app “Cao GGZ”.


Enthousiast geworden?

Neem voor meer informatie contact op met:

Anke van Schooten, GZ-psycholoog en programmaleider Autisme, telefoonnummer 06-47908632

Peter Kanters, zorgmanager Autisme: 06-20541396


Reageer door te klikken op ‘reageer op deze vacature’ en voeg je motivatiebrief en CV toe.


De vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet waarbij de interne kandidaat een voorrangspositie heeft.


Een referentiecheck is onderdeel van ons aannamebeleid. Bij indiensttreding vragen we je om een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).


GGZ Oost Brabant

Kwetsbare mensen met complexe psychische en psychiatrische aandoeningen kunnen bij ons terecht voor specialistische geestelijke gezondheidszorg.


Onze professionele manier van werken:

 • Een praktische combinatie van denken en doen, die onder andere tot uiting komt in onze aandacht voor toegepast wetenschappelijk onderzoek. We zijn aanpakkers die óók goed over de dingen nadenken.
 • Met behulp van de herstelvisie werken we op verschillende speelvelden aan ‘zorg die je je familie gunt’, een belofte die ons helpt in onze ambitie naar veilige, menslievende zorg.
 • Blijven streven naar aandacht voor het persoonlijke contact: op de eerste plaats natuurlijk met patiënten/ cliënten en hun naasten, maar ook met verwijzers en ketenpartners, én onderling als collega’s.

 • Voor meer informatie ga je naar werkenbij.ggzoostbrabant.nl