GZ-psycholoog, Team Ontwikkelingsstoornissen, Kind & Jeugd

 • Klinisch Psycholoog/ GZ Psycholoog/ Psychotherapeut/Psycholoog
 • Helmond, Nederland

GZ-psycholoog, Team Ontwikkelingsstoornissen, Kind & Jeugd

Functieomschrijving

Dynamiek, dat is waar het om draait bij onze doelgroep. Elke dag wacht je weer een nieuwe uitdaging met nieuwe situaties die vragen om een nieuwe oplossing. Ben jij degene die juist dit de uitdaging vindt in je vak? Lees dan verder en neem contact met ons op

28-32 uur per week, onbepaalde tijd

Wesselmanlaan 25a, Helmond


Wat doe je?

Dynamiek, dat is waar het om draait bij onze doelgroep. Elke dag wacht je weer een nieuwe uitdaging met nieuwe situaties die vragen om een nieuwe oplossing.

Kind en Jeugd (met de teams FACT, ontwikkelingsstoornissen, emotionele stoornissen en de adolescentenkliniek 2021) zoekt aansluiting bij de groep cliënten tot en met 23 jaar die zijn vastgelopen of dreigen vast te lopen als gevolg van psychiatrische problematiek en die behoefte hebben aan actieve ondersteuning bij hun herstel.


Binnen alle onderdelen vindt psychodiagnostiek en (intensieve) ambulante behandeling zowel individueel als in groepen plaats. De voornaamste oriëntatie is CGT, Schematherapie en EMDR.

Flexibiliteit en out-of-the-box denken en handelen zijn hierbij essentieel. De geboden specialistische zorg moet ertoe leiden dat onze jeugdige cliënten weer met succes en naar tevredenheid keuzes kunnen maken, doelen stellen en participeren op gebied van o.a. wonen, studie, werken, sociale contacten en vrijetijdsbesteding.


Wat vragen wij van je?

Jij krijgt energie van het werken met deze dynamische doelgroep. Bij voorkeur heb je dan ook al ervaring opgedaan in de kinder- en jeugdpsychiatrie. Je bent betrokken in het traject van intake tot de uitvoering of coördinatie van het behandeltraject met de focus op ontwikkelingsstoornissen.

Je werkt graag samen met het multidisciplinaire team, in nauwe samenspraak en samenwerking met je collega’s en daarnaast participeer je in het locatie overkoepelende Depressie Expertise Centrum. Je deelt graag jouw kennis middels supervisie en werkbegeleiding aan cliëntgebonden medewerkers en GZ-psychologen in opleiding. Je neemt deel aan de multidisciplinaire besprekingen en andere functie gebonden overlegvormen.


Maak kennis met het team

Je komt te werken in het team Kind en Jeugd Helmond/Peelland, een dynamisch en ambitieus team dat uitgaat van elkaars kwaliteiten. Deze zetten we ook weloverwogen in bij het werken met cliënten. Het team is zeer multidisciplinair samengesteld. Binnen het team hechten we grote waarde aan samenwerking en oog voor goede afstemming met het cliëntsysteem, met elkaar en met ketenpartners. Een goede klik met het team is dus essentieel.

Innovatie van de zorg in al zijn facetten wordt breed gedragen binnen de zorggroep Kind & Jeugd. Het Depressie Expertise Centrum Jeugd en het streven om een TOP klinische voorziening te worden zijn daar een voorbeeld van.
De innovatie in de zorg wordt gecombineerd met een wetenschappelijke onderzoekslijn met 8 promovendi, die zich richten op preventie van depressieve stoornissen en suïcide en effectiviteit van de behandeling van depressies en suïcidaliteit. Kijk onze de website voor meer informatie.

https://depressieexpertisecentrumjeugd.ggzoostbrabant.nl/

Functievereisten

Wat vragen wij van je?

Bij GGZ Oost Brabant lever je samen met je collega’s ‘zorg die je je familie gunt’. Dat doe je op een klantgerichte en verbindende wijze en je toont persoonlijk leiderschap.

Bij de registratie als GZ-psycholoog heb je ruime ervaring met diagnostiek en behandeling van cliënten met (complexe) ontwikkelingsproblematiek en beschik je vanzelfsprekend ook over de daarvoor benodigde opleidingen en registraties:

 • Een afgeronde opleiding tot GZ-psycholoog (BIG-geregistreerd)
 • Aantoonbare kennis van en ervaring met het werken vanuit cognitief gedragstherapeutisch perspectief (registratie als gedragstherapeut VGCT of bereidheid deze registratie te behalen)
 • Affiniteit met de doelgroep ontwikkelingsstoornissen
 • Je bent goed op de hoogte van de multidisciplinaire richtlijnen en evidence based behandelingen van deze stoornissen
 • Kennis van MBCT, EMDR en/of SFT strekt tot aanbeveling
 • Je bent goed in staat methodisch en systematisch te werken, je bent een teamplayer die positief kritisch durft te zijn, en humor wordt zeer gewaardeerd.


Ons aanbod

De functie is ingeschaald in FWG 65 (gz-psycholoog) van de CAO GGZ, afhankelijk van functie, opleiding en relevante werkervaring.

Omdat we graag samen met jou bouwen aan de toekomst, bieden wij externe kandidaten een dienstverband met een vast contract. Als interne kandidaat, behoud je jouw contract.

Daarnaast bieden wij je interessante secundaire arbeidsvoorwaarden zoals:

 • een volledige 13e maand
 • een goed pensioen
 • de mogelijkheid om producten of abonnementen met belastingvoordeel te kopen
 • ruime ontwikkelingsmogelijkheden om door scholing of via branche-overleggen jezelf verder te bekwamen op je vakgebied
 • goede studiefaciliteiten
 • een arbeidsvoorwaarden keuzesysteem met aantrekkelijke regelingen en een collectieve ziektekostenverzekering met korting

Voor een volledig overzicht van alle arbeidsvoorwaarden, download je de app “Cao GGZ”.


Enthousiast geworden?

We gaan graag met je in gesprek. Neem voor meer informatie contact op met Jan van Haandel, hoofd (a.i.) Kind- en Jeugd Helmond-Peelland, telefoonnummer 06-13127328 of via 0492 – 848001.

De vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet waarbij de interne kandidaat een voorrangspositie heeft.

Een referentiecheck is onderdeel van ons aannamebeleid. Bij indiensttreding vragen we je om een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).


Dat is juiste instelling. GGZ Oost Brabant.

GGZ Oost Brabant is voortdurend in ontwikkeling en op weg naar een slagvaardige marktgerichte organisatie waarin de cliënt en de kwaliteit van zorg centraal staan. Dit doen we vanuit de kernwaarden: betrokken, betrouwbaar en ambitieus. Wij richten ons op het bieden van hoogwaardige behandeling en begeleiding aan mensen met complexe psychische en psychiatrische problemen. Wij willen ons onderscheiden in patiëntveiligheid en menslievende zorg, zowel naar objectieve maatstaven als in de beleving van de cliënt. De zorg wordt geboden conform evidence based wetenschappelijke inzichten en conform best-practice.


Onze professionele manier van werken:

 • Met behulp van de herstelvisie werken we op verschillende speelvelden aan ‘zorg die je je familie gunt’, een belofte die ons helpt in onze ambitie naar veilige, mensgerichte zorg.
 • Blijven streven naar aandacht voor het persoonlijke contact: op de eerste plaats natuurlijk met patiënten/ cliënten en hun naasten, maar ook met verwijzers en ketenpartners, èn onderling als collega’s.
 • Een praktische combinatie van denken en doen, die onder andere tot uiting komt in onze aandacht voor toegepast wetenschappelijk onderzoek. We zijn aanpakkers die óók goed over de dingen nadenken.
 • Gezond en met plezier werken staat bij ons centraal


Voor meer informatie ga je naar: http://werkenbij.ggzoostbrabant.nl


‘Op deze vacature is de regeling – Collega werft Collega – van toepassing’