HBO Verpleegkundige (niveau 5/6), WWA Emma- specialistisch centrum voor Autisme

 • Verpleegkundig - verzorgend - agogisch
 • Rosmalen, Nederland

HBO Verpleegkundige (niveau 5/6), WWA Emma- specialistisch centrum voor Autisme

Functieomschrijving

,,We kunnen een probleem niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt.’’ (A. Einstein)

28-36 uur per week, Rosmalen, onbepaalde tijd


Wat doe je?

In deze veelzijdige functie ben je de spil in de zorg.

Als HBO verpleegkundige ben je verantwoordelijk voor het borgen van de zorginhoudelijke processen in samenwerking met behandelaar en teamleider, het coachen van collegae en het implementeren van verbetertrajecten samen met het team.

Je hebt een constructieve houding, bent toekomst gericht en innovatief ingesteld.

Daarnaast verricht je verpleegkundige taken en kun je door een agogische bril kijken. Je werkt methodisch met behandel- en begeleidingsplannen, handhaaft en stimuleert de zelfredzaamheid van cliënten en ondersteunt ze bij psychisch functioneren in nauwe samenwerking met de behandelaar. Daarnaast behartig je de belangen van de cliënten en ga je een samenwerkingsrelatie aan met de familie en andere relaties van de cliënt. Tot slot lever je een positieve bijdrage aan het behandelklimaat, het multidisciplinaire team en de overlegvormen.

Gezien de uitdaging die deze groep met zich mee brengt, is het van belang om systematisch en methodisch te werken met herstel ondersteunende plannen. In de rol van IRB expert coach en begeleid je je team in bijvoorbeeld het modeltrouw toepassen van de Individuele Rehabilitatie Benadering.


Wie zijn wij?

Je gaat aan de slag binnen een boeiende en dynamische werkplek binnen de zorggroep Autisme Spectrum Stoornissen die volop in ontwikkeling is. Een enthousiast en collegiaal (multidisciplinair) team dat samen vorm geeft aan de zorg voor deze specifieke cliëntengroep. Op WWA Emma behandelen en begeleiden wij 29 mensen met een stoornis in het autistisch spectrum (die over een normale intelligentie beschikken) met daarbij co-morbide problematiek zoals obsessief-compulsieve stoornissen, angststoornissen, psychotische stoornissen, gedragsstoornissen en/of systeemproblematiek. Door de ernst van de problematiek zijn de cliënten tijdelijk aangewezen op een 24-uurs behandelvoorziening.

Het team geeft invulling aan deze behandeling en begeleiding. Daarnaast wordt er begeleiding en ondersteuning gegeven bij werken/dagbesteding en bij het invullen van vrije tijd en wonen. De zorgvisie is geënt op het bieden van affectvolle nabijheid en het geven van structuur waarbij de individuele zorgvraag het uitgangspunt is. Het bieden van structuur is belangrijk om een goede groepssfeer en werksfeer te waarborgen of om de wereld overzichtelijker te maken voor de cliënt. Een leergierige en actieve houding gericht op verbetering van de zorg wordt zeer op prijs gesteld en gestimuleerd.

Voor de langdurende zorg van GGZ Oost Brabant gelden vier belangrijke uitgangspunten: werken vanuit de herstelvisie, evidence based behandeling, evidence based begeleiding volgens de Individuele Rehabilitatie Benadering en toegang tot maatschappelijke zorg


Functievereisten

Wat vragen we van je?

Bij GGZ Oost Brabant lever je samen met je collega’s ‘zorg die je je familie gunt’. Dat doe je op een klantgerichte en verbindende wijze en je toont persoonlijk leiderschap.

Als HBO verpleegkundige heb je inlevingsvermogen, sta je stevig in je schoenen, kun je gestructureerd werken en ben je geduldig en oplettend. Daarnaast beschik je over:

 • een diploma HBO verpleegkunde met een geldige BIG-registratie, ;
 • ruime ervaring en affiniteit met cliënten met een autismespectrumstoornis en co-morbiditeit;
 • ervaring binnen de geestelijke gezondheidszorg is een pré;
 • een op innovatie, ontwikkeling en kennisoverdracht gerichte werkhouding;
 • de bereidheid om onregelmatige diensten te werken;
 • een afgeronde IRB-experttraining, of de bereidheid om deze training te volgen;
 • bereidheid tot het werken met de Individuele Rehabilitatie Benadering.

Dat is de juiste instelling. GGZ Oost Brabant.
We zijn voortdurend in ontwikkeling en op weg naar een slagvaardige marktgerichte organisatie waarin de cliënt en de kwaliteit van zorg centraal staan. Dit doen we vanuit de kernwaarden: betrokken, betrouwbaar en ambitieus. Wij richten ons op het bieden van hoogwaardige behandeling en begeleiding aan mensen met complexe psychische en psychiatrische problemen. Wij willen ons onderscheiden in patiëntveiligheid en menslievende zorg, zowel naar objectieve maatstaven als in de beleving van de cliënt. De zorg wordt geboden conform evidence based wetenschappelijke inzichten en best-practice.

Onze professionele manier van werken:

 • Met behulp van de herstelvisie werken we op verschillende speelvelden aan ‘zorg die je je familie gunt’, een belofte die ons helpt in onze ambitie naar veilige, mensgerichte zorg.
 • Blijven streven naar aandacht voor het persoonlijke contact: op de eerste plaats natuurlijk met patiënten/ cliënten en hun naasten, maar ook met verwijzers en ketenpartners, èn onderling als collega’s.
 • Een praktische combinatie van denken en doen, die onder andere tot uiting komt in onze aandacht voor toegepast wetenschappelijk onderzoek. We zijn aanpakkers die óók goed over de dingen nadenken.


Wat bieden wij?

Deze functie is ingeschaald in FWG 50 (minimaal € 2.218,- en maximaal € 3.678,- bruto per maand op fulltime basis) van de cao GGZ, op basis van relevante werkervaring. Tevens stijgt per juni 2021 je salaris met 2,1%.

Omdat wij graag samen met je bouwen aan de toekomst, bieden wij je direct een contract voor onbepaalde tijd.

Daarnaast bieden wij je interessante secundaire arbeidsvoorwaarden zoals ruime ontwikkelmogelijkheden (lees hier over onze 1%-regeling), een arbeidsvoorwaarden keuzesysteem met aantrekkelijke regelingen en een collectieve ziektekostenverzekering met korting.

Voor een volledig overzicht van alle arbeidsvoorwaarden, download je de app “Cao GGZ”.


Enthousiast geworden?

We gaan graag met je in gesprek! Neem voor meer informatie contact op met Ronnie Sanders, teamleider, bereikbaar via telefoonnummer 073-8447611.

De vacature sluit 3 maart.

De sollicitatiegesprekken staan gepland in week 8 (23-26 februari).

De vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet, waarbij de interne kandidaat bij gelijke geschiktheid een voorrangspositie heeft.

Een referentiecheck is onderdeel van ons aannamebeleid. Bij indiensttreding vragen we je om een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).


Voor meer informatie ga je naar: werkenbij.ggzoostbrabant.nl.

“De regeling collega werft collega is op deze vacature van toepassing”