Overslaan naar content

Klinisch Psycholoog / Psychotherapeut

  • Helmond
€ 4.785 - € 8.903 per maandHoogspecialistisch Centrum voor Eetstoornissen

Functieomschrijving


Dit is jouw instelling

Als klinisch psycholoog lever je als regiebehandelaar een belangrijke bijdrage aan het verder professionaliseren van onze zorg, tegen de achtergrond van de ontwikkelingen en uitdagingen waar we voor staan. De complexe problematieken van onze cliënten, waarbij veelal sprake is van co-morbiditeit spreken je aan. Een eetstoornis komt namelijk zelden alleen, en vaak is er sprake van onderliggend trauma, angst- of een persoonlijkheidsstoornis. Met jouw gedrevenheid en betrokkenheid lever je de best mogelijke zorg, door een gedegen diagnose en passend behandelplan met als meest dankbare doel: Herstel!

Om dit doel te bereiken, zet je behandelingen in als groepssessies, cgt en systeemtherapie. Deze voer je zelf uit, of je zet de benodigde lijnen uit, in nauwe samenwerking met je collega's van ons multidisciplinaire team. Zij zijn altijd bereid met je mee te denken, of het nu de psychiater, de ervaringsdeskundige, huisarts of sociotherapeut is.


Je behandelt cliënten vanzelfsprekend vanuit verschillende evidence based behandelmethodieken met een accent op psychotherapie. Indien mogelijk ben je als systeemtherapeut betrokken bij de behandeling van complexe systemen (pre). Je verricht ook psychodiagnostisch onderzoek. Verder geef je advies en consult aan andere in- en externe disciplines en geef je supervisie en werkbegeleiding aan psychologen in opleiding.


Naast het regiebehandelaarschap ben je actief betrokken bij het implementeren en ontwikkelen van nieuwe zorgmodules en innovatie van (beleid van) de zorg. In overleg zijn er mogelijkheden voor wetenschappelijk onderzoek.


Maak kennis met het team


Het Hoogspecialistisch Centrum voor Eetstoornissen van GGZ Oost Brabant heeft al meer dan 25 jaar expertise in de behandeling van patiënten (jeugd vanaf 13 jaar en volwassenen) met ernstige eetstoornissen; Anorexia, Boulimia, Binge Eating Disorder en patiënten met langdurige Eetstoornissen. Daarbij is vaak sprake van comorbiditeit.


Enthousiasme en onderlinge verbinding zijn de kernwaarden van ons team. Gezamenlijk hebben we oog voor recente ontwikkelingen in de zorg. Het zorgaanbod is voortdurend in beweging naar aanleiding van nieuwe inzichten en ontwikkelingen met betrekking tot de behandeling van eetstoornissen. Het centrum biedt een compleet, integraal zorgaanbod met een bovenregionale functie, bestaand uit ambulante behandeling, intensieve groepsbehandeling en klinische opname. De hoofdlocatie bevindt zich in Helmond.


Ons team is sterk multidisciplinair samengesteld, bestaande uit psychiaters, klinisch psycholoog, gz-psychologen, psychologen, huisarts, verpleegkundig specialist, sociotherapeuten, vaktherapeuten, verpleegkundigen en systeemtherapeut. Voor de aansturing van het Hoogspecialistisch centrum is er sprake van duaal management: de programmaleider is inhoudelijk verantwoordelijk (inhoudelijk, kwaliteit); de zorgmanager financieel en organisatorisch/ beleidsmatig.

Vereisten

Dit heb je ons te bieden

Als klinisch psycholoog ben je proactief, flexibel en beschik je over uitstekende communicatieve en reflectieve vaardigheden. Je hebt het vermogen om cliënten en collega’s te motiveren en stimuleren, en om wetenschap en praktijk te koppelen.

Mocht je aan één of meerdere van de volgende zaken voldoen, dan heb je een streepje voor:

  • ervaring met behandeling van eetstoornissen
  • een afgeronde opleiding tot systeemtherapeut of de bereidheid deze te volgen
  • ervaring met aan autisme verwante stoornissen
  • een VGCT registratie


Daarom werk je bij GGZ Oost Brabant

Wij bieden je een omgeving waarin het gezond en met plezier werken is: Een prettig werkend EPD, heldere en korte organisatielijnen, innovatiegericht oa met zes onderzoekslijnen, een sterke medische staf, ruime mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen in je vakgebied, een goed georganiseerde opleidingscultuur, ruimte voor intervisie en een prettige cultuur waarin collega's graag voor elkaar klaar staan. Meer over onze arbeidsvoorwaarden lees je op onze werkenbijsite.


Daar hoort ook een goed aanbod bij: Wij doen je graag een voorstel dat recht doet aan je (opleiding en) relevante werkervaring in schaal FWG 75 van de CAO GGZ met een salaris van min. €5.722,- en max. €8.903,- op basis van een 36-urige werkweek.
Voor de Psychotherapeut geldt een waardering in FWG 70 (min €4.785,- en max €7.419,-).
Omdat wij graag samen bouwen aan de toekomst, bieden wij je direct een contract voor onbepaalde tijd.

Voor een volledig overzicht van alle arbeidsvoorwaarden, download je de app “Cao GGZ".


Enthousiast geworden? We gaan graag met je in gesprek!

Je kunt vrijblijvend contact met ons opnemen voor meer informatie of een oriënterend gesprek.
Eventueel meelopen op de afdeling behoort tot de mogelijkheden. Neem hiervoor contact op met Jacqueline van Vlerken, zorgmanager, telefoonnummer 06-51052304.

Of bel, mail of whatsapp Charlotte Magielse (Corporate Recruiter), bereikbaar via telefoonnummer 06-39802465 of recruiter@ggzoostbrabant.nl.


Zo snel als mogelijk komen wij op je kandidatuur terug en vervolgens plannen we in overleg het vervolg van de procedure. Na een eerste persoonlijk gesprek bieden wij je indien mogelijk graag de gelegenheid om een dagdeel mee te lopen met een vakgenoot.


GGZ Oost Brabant. Dat is juiste instelling.

Wij geloven in een herstel-ondersteunende GGZ gericht op het bieden van hoogwaardige behandeling en begeleiding aan mensen met complexe psychische en psychiatrische problemen.

Wij zijn voortdurend in ontwikkeling en op weg naar een slagvaardige marktgerichte organisatie. Het is de koers naar onze stip op de horizon: met onze zorgexperts in de hoofdrol zijn wij de netwerkspeler die gaat voor de mentaal gezondste regio in 2025!

Iedere dag versterken we onze deskundigheid en expertise rondom deze herstelvisie. Dit doen we vanuit onze kernwaarden: bouwen, verbinden, lef en een open vizier. Dat vraagt om collega’s die willen samenwerken en van elkaar willen leren. Om mensen die bereid zijn in zichzelf te investeren en lef tonen als ze denken dat het beter kan. Dat is de juiste instelling.

of

Op naar een warm welkom

En dat begint bij een duidelijke sollicitatieprocedure