Klinisch Psycholoog, Specialistisch Centrum Eetstoornissen

 • Klinisch Psycholoog/ GZ Psycholoog/ Psychotherapeut/Psycholoog
 • Helmond, Nederland

Klinisch Psycholoog, Specialistisch Centrum Eetstoornissen

Functieomschrijving

24-32 uur per week, onbepaalde tijd


Wat doe je?

Als klinisch psycholoog lever je als regiebehandelaar een belangrijke bijdrage aan het verder professionaliseren van onze zorg, tegen de achtergrond van de ontwikkelingen en uitdagingen waar we voor staan.


Je behandelt cliënten vanzelfsprekend vanuit verschillende evidence based behandelmethodieken met een accent op psychotherapie. Indien mogelijk ben je als systeemtherapeut betrokken bij de behandeling van complexe systemen (pre). Je verricht ook psychodiagnostisch onderzoek.


Verder geef je advies en consult aan andere in- en externe disciplines en geef je supervisie en werkbegeleiding aan psychologen in opleiding.


Naast het regiebehandelaarschap ben je actief betrokken bij het implementeren en ontwikkelen van nieuwe zorgmodules en innovatie van (beleid van) de zorg. In overleg zijn er mogelijkheden voor wetenschappelijk onderzoek.


Het team

Het Hoogspecialistisch Centrum voor Eetstoornissen van GGZ Oost Brabant heeft al meer dan 25 jaar expertise in de behandeling van patiënten (jeugd vanaf 13 jaar en volwassenen) met ernstige eetstoornissen; Anorexia, Boulimia, Binge Eating Disorder en patiënten met langdurige Eetstoornissen. Daarbij is vaak sprake van comorbiditeit.


Enthousiasme en onderlinge verbinding zijn de kernwaarden van ons team. Gezamenlijk hebben we oog voor recente ontwikkelingen in de zorg. Het zorgaanbod is voortdurend in beweging naar aanleiding van nieuwe inzichten en ontwikkelingen met betrekking tot de behandeling van eetstoornissen. Het centrum biedt een compleet, integraal zorgaanbod met een bovenregionale functie, bestaand uit ambulante behandeling, intensieve groepsbehandeling en klinische opname. De hoofdlocatie bevindt zich in Helmond.


Ons team is sterk multidisciplinair samengesteld, bestaande uit psychiaters, klinisch psycholoog, gz-psychologen, psychologen, huisarts, verpleegkundig specialist, sociotherapeuten, vaktherapeuten, verpleegkundigen en systeemtherapeut. Voor de aansturing van het Hoogspecialistisch centrum is er sprake van duaal management: de programmaleider is inhoudelijk verantwoordelijk (inhoudelijk, kwaliteit); de zorgmanager financieel en organisatorisch/ beleidsmatig.

Functievereisten

Wat zoeken we?

Bij GGZ Oost Brabant lever je samen met je collega’s ‘zorg die je je familie gunt’. Dat doe je op een klantgerichte en verbindende wijze en je toont persoonlijk leiderschap.  

Als klinisch psycholoog ben je proactief, flexibel en beschik je over uitstekende communicatieve en reflectieve vaardigheden. Je hebt het vermogen om cliënten en collega’s te motiveren en stimuleren, en om wetenschap en praktijk te koppelen.


Wij zoeken een enthousiaste collega met:

 • een afgeronde WO opleiding Psychologie
 • een afgeronde opleiding GZ-psychologie (BIG-geregistreerd)
 • affiniteit met het werken met jeugdigen en hun ouders
 • een voorkeur voor werken in een multidisciplinair team
 • flexibiliteit, stressbestendigheid en relativeringsvermogen


Mocht je aan één of meerdere van de volgende zaken voldoen, dan heb je een streepje voor:

 • ervaring met behandeling van eetstoornissen,
 • een afgeronde opleiding tot systeemtherapeut of de bereidheid deze te volgen
 • ervaring met aan autisme verwante stoornissen
 • een VGCT registratie


Ons aanbod

De functie is ingeschaald in FWG 75 van de CAO GGZ , afhankelijk van opleiding en relevante werkervaring.

Omdat we graag samen met jou bouwen aan de toekomst, bieden wij externe kandidaten een direct een dienstverband voor onbepaalde tijd. Als interne kandidaat, behoud je jouw contract.


Daarnaast bieden wij je interessante secundaire arbeidsvoorwaarden zoals:

 • een volledige 13e maand
 • een goed pensioen
 • de mogelijkheid om producten of abonnementen met belastingvoordeel te kopen
 • ruime ontwikkelingsmogelijkheden om door scholing of via branche-overleggen jezelf verder te bekwamen op je vakgebied
 • goede studiefaciliteiten
 • een arbeidsvoorwaarden keuzesysteem met aantrekkelijke regelingen en een collectieve ziektekostenverzekering met korting

Voor een volledig overzicht van alle arbeidsvoorwaarden, download je de app “Cao GGZ”.


Enthousiast geworden? We gaan graag met je in gesprek!

Je kunt vrijblijvend contact met ons opnemen voor meer informatie of een oriënterend gesprek.
Eventueel meelopen op de afdeling behoort tot de mogelijkheden. Neem hiervoor contact op met Jacqueline van Vlerken, zorgmanager, telefoonnummer 06-51052304 of Mladena Simeunovic, psychiater/programmaleider, telefoonnummer 0492-844404.


Een referentiecheck is onderdeel van ons aannamebeleid. Bij indiensttreding vragen we je om een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).


Dat is juiste instelling. GGZ Oost Brabant.

GGZ Oost Brabant is voortdurend in ontwikkeling en op weg naar een slagvaardige marktgerichte organisatie waarin de cliënt en de kwaliteit van zorg centraal staan. Dit doen we vanuit de kernwaarden: betrokken, betrouwbaar en ambitieus. Wij richten ons op het bieden van hoogwaardige behandeling en begeleiding aan mensen met complexe psychische en psychiatrische problemen. Wij willen ons onderscheiden in patiëntveiligheid en menslievende zorg, zowel naar objectieve maatstaven als in de beleving van de cliënt. De zorg wordt geboden conform evidence based wetenschappelijke inzichten en conform best-practice.


Onze professionele manier van werken:

 • Met behulp van de herstelvisie werken we op verschillende speelvelden aan ‘zorg die je je familie gunt’, een belofte die ons helpt in onze ambitie naar veilige, mensgerichte zorg.
 • Blijven streven naar aandacht voor het persoonlijke contact: op de eerste plaats natuurlijk met patiënten/ cliënten en hun naasten, maar ook met verwijzers en ketenpartners, èn onderling als collega’s.
 • Een praktische combinatie van denken en doen, die onder andere tot uiting komt in onze aandacht voor toegepast wetenschappelijk onderzoek. We zijn aanpakkers die óók goed over de dingen nadenken.
 • Gezond en met plezier werken staat bij ons centraal


Voor meer informatie ga je naar: http://werkenbij.ggzoostbrabant.nl


‘Op deze vacature is de regeling – Collega werft Collega – van toepassing’