Programmaleider – Angst-, Dwang- en Stemmingsstoornissen (klinisch psycholoog, gz- psycholoog, psychotherapeut, psychiater, verpleegkundig specialist)

  • Klinisch Psycholoog/ GZ Psycholoog/ Psychotherapeut/Psycholoog
  • Helmond, Nederland

Programmaleider – Angst-, Dwang- en Stemmingsstoornissen (klinisch psycholoog, gz- psycholoog, psychotherapeut, psychiater, verpleegkundig specialist)

Functieomschrijving

Toe aan een nieuwe uitdaging om als programmaleider in een dynamische, ambitieuze werkomgeving waar het belang van de cliënt voorop staat aan de slag te gaan?
Ben je expert op het gebied van
complexe angst-, dwang- en stemmingsstoornissen (ADS) die de zorgprogramma’s naar een volgend level kan brengen, door zowel het opzetten van nieuwe behandel en diagnostiek vormen als het finetunen van de huidige programmering binnen het team ADS?
Ben jij de programmaleider die in verbinding met je medewerkers van ADS en de andere teams, zowel binnen de zorggroep Helmond Peelland als GGZ Oost Brabant breed het verschil kan maken?

Herken jij jezelf in deze omschrijving? Dan is het team van angst-, dwang- en stemmingsstoornissen in Helmond op zoek naar jou.


Programmaleider – Angst-, dwang- en stemmingsstoornissen
regio Helmond-Peelland


In combinatie met regiebehandelaarschap in een functie als
psychiater, klinisch psycholoog, psychotherapeut, gz-psycholoog of verpleegkundig specialist.


24-36 uur per week, onbepaalde tijd, Wesselmanlaan 25 Helmond


Als programmaleider ligt jouw focus op het continu verder ontwikkelen van de zorg voor cliënten met hoog complexe problematieken. Als lid van de programmaraad ben je nauw betrokken bij de vorming van organisatie breed beleid om de kwaliteit van zorg te verbeteren. Er is nauwe samenwerking met het team Persoonlijkheid, Trauma en IHT team.

Naast de vakinhoudelijke verantwoordelijkheid, geef je leiding aan het multidisciplinaire behandelteam van 14 medewerkers (9 fte). Je beschikt hierbij over persoonlijk leiderschap en managementvaardigheden of hebt de ambitie om je hierin verder te ontwikkelen.

Wij geven veel aandacht aan het opleiden van nieuw talent middels het aanbieden van diverse opleidingsplaatsen. Jij zult dan ook een rol spelen in het faciliteren van opleidingen. Binnen het team ADS maakt ook een GZ-topklas, SPV i.o. en AIOS deel uit van de personele bezetting en wordt er jaarlijks een opleidingsplan opgesteld voor alle teamleden.

In samenwerking met de zorgmanager en directie, zorg je voor een kwalitatief juiste inzet van medewerkers en middelen. Je bent resultaatgericht en in staat met bevlogenheid vanuit creativiteit en doorzettingskracht invulling te geven aan kaders en doelstellingen. Je stuurt op belangrijke kwaliteitsindicatoren vanuit het cliënten- en medewerkers perspectief. Ook maak je deel uit van het management overleg.

Het team

Het team ADS is een enthousiast, multidisciplinair team van 14 medewerkers dat samen vorm geeft aan het zorgprogramma angst-, dwang- en stemmingsstoornissen. Het team is volop in ontwikkeling, waarbij evidence based behandelmodules, innovaties in de zorg, wetenschappelijk onderzoek en samenwerking in de keten met partners, actuele thema's vormen. Binnen de zorgprogramma’s werken we met zorgpaden. Er worden poliklinische behandelingen en deeltijdbehandelingen gegeven volgens de laatste wetenschappelijke inzichten en landelijke zorgstandaarden.

Naast de directe zorg, vormen deskundigheidsbevordering van in- en externe collega’s een belangrijk onderdeel van ons werk.

Functievereisten


Wat vragen wij?
• Jij bent een cliëntgerichte, verbindende programmaleider die expert is op het gebied van complexe angst-, dwang- en stemmingsstoornissen.
• Je bent tactvol, een goede luisteraar en beschikt over inlevingsvermogen.
• Je beschikt over de vereiste managementvaardigheden of bent bereid deze te ontwikkelen.
• Je bent in staat om overstijgend te denken en hebt ambities om in samenwerking met het team het zorgpad verder te ontwikkelen.
• Aanvullende scholingen en eventuele registraties in CGT, EMDR en/of systeemtherapie zijn een pre.

Deelname aan de 7x24-uurs crisisdienst maakt – afhankelijk van het functieprofiel – onderdeel uit van je takenpakket.

Ons aanbod

Wij bieden je een afwisselende en uitdagende baan in een professionele organisatie en een team van enthousiaste collega’s dat volop in ontwikkeling is.

In gezamenlijkheid bepalen wij je individuele arbeidsvoorwaarden met inachtneming van de CAO GGZ, afhankelijk van opleiding, werkervaring en de behandelaarsfunctie die je gaat vervullen. Daarnaast ontvang je voor de functie van programmaleider een toeslag van 5% over het volledige aantal uren van het dienstverband.

Daarnaast bieden we interessante, secundaire arbeidsvoorwaarden zoals goede studiefaciliteiten, een specifieke bereikbaarheidsdienstregeling, een arbeidsvoorwaarden keuzesysteem met aantrekkelijke regelingen en ruime ontwikkelingsmogelijkheden om je via scholing of branche-overleggen verder te bekwamen in je vakgebied.

Enthousiast geworden?

Neem voor meer informatie, een vrijblijvend gesprek of een dag(deel) meelopen contact op met:
- Dr. Nathan Bachrach, klinisch psycholoog en programmaleider persoonlijkheidsstoornissen, 0492-848002 of 06-83627585, n.bachrach@ggzoostbrabant.nl
- Drs. Mieneke Blom, psychotherapeut en programmaleider trauma gerelateerde stoornissen, 0492- 848073, m.blom@ggzoostbrabant.nl
- Drs. Astrid Dirks, psychiater en directeur behandelzaken, 0492-848204 of 06-83204296, ac.dirks@ggzoostbrabant.nl

Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten een voorrangspositie.
Een referentiecheck maakt onderdeel uit van ons aannamebeleid en bij indiensttreding vragen we je een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overleggen.

Dat is juiste instelling. GGZ Oost Brabant.

GGZ Oost Brabant is voortdurend in ontwikkeling en op weg naar een slagvaardige marktgerichte organisatie waarin de cliënt en de kwaliteit van zorg centraal staan. Dit doen we vanuit de kernwaarden: betrokken, betrouwbaar en ambitieus. Wij richten ons op het bieden van hoogwaardige behandeling en begeleiding aan mensen met complexe psychische en psychiatrische problemen. Wij willen ons onderscheiden in patiëntveiligheid en menslievende zorg, zowel naar objectieve maatstaven als in de beleving van de cliënt. De zorg wordt geboden conform evidence based wetenschappelijke inzichten en conform best-practice.


Onze professionele manier van werken:

  • Met behulp van de herstelvisie werken we op verschillende speelvelden aan ‘zorg die je je familie gunt’, een belofte die ons helpt in onze ambitie naar veilige, mensgerichte zorg.
  • Blijven streven naar aandacht voor het persoonlijke contact: op de eerste plaats natuurlijk met patiënten/ cliënten en hun naasten, maar ook met verwijzers en ketenpartners, èn onderling als collega’s.
  • Een praktische combinatie van denken en doen, die onder andere tot uiting komt in onze aandacht voor toegepast wetenschappelijk onderzoek. We zijn aanpakkers die óók goed over de dingen nadenken.
  • Gezond en met plezier werken staat bij ons centraal


Voor meer informatie ga je naar: http://werkenbij.ggzoostbrabant.nl


‘Op deze vacature is de regeling – Collega werft Collega – van toepassing’