Overslaan naar content

Psychiater, Acute Psychiatrie (HIC)

 • Oss
€ 6.050 - € 10.376 per maandPsychiater24-36 uur, Acute Psychiatrie, High & Intensive Care (HIC)

Functieomschrijving

Toe aan een nieuwe uitdaging in een dynamische en ambitieuze werkomgeving met prettige collega’s en een goede werksfeer waarin het belang van de cliënten voorop staat? Zie je het als een uitdaging om met de beschikbare middelen en mogelijkheden, inhoudelijke goede zorg te organiseren en te ontwikkelen, dan is GGZ Oost Brabant op zoek naar jou!


Combinaties met andere zorggroepen mogelijk!


GGZ Oost Brabant, dat is jouw instelling

Als psychiater op de HIC krijg je energie van de dynamiek en uitdaging die de acute psychiatrie je biedt. Je verricht psychiatrische diagnostiek in een multidisciplinair team en voert behandelingen uit conform de richtlijnen van je beroepsgroep. Daarbij maak je gebruik van de binnen GGZ Oost Brabant ontwikkelde zorgpaden. Vanzelfsprekend ben je verantwoordelijk voor de medisch-psychiatrische zorg voor de cliënten en ben je een zichtbaar aanspreekpunt en sparringpartner voor zowel je directe collega’s als zorgprofessionals buiten de afdeling. Je behartigt de belangen van jouw cliënten en werkt nauw samen met hun familie en naasten, samenwerkingspartners en neemt deel aan de 7x24-uurs crisisdienst van GGZ Oost Brabant. Jij bent een echte verbindende schakel binnen het multidisciplinaire team. 


High & Intensive care, HIC
De HIC in Oss is een acute opnameafdeling voor cliënten die een ernstige psychiatrische crisis doormaken en voor wie een gesloten opnamesetting nodig is. De HIC is verdeeld in twee units waar in totaal maximaal 22 cliënten verblijven. Je bent inzetbaar op beide units. Een opname op de HIC is een tijdelijke onderbreking (of start) van een ambulante behandeling en heeft als doel het hervinden van stabiliteit, veiligheid en de eigen regie waarbij de mogelijke schadelijke invloeden van een opname tot het minimum worden beperkt: Er worden stappen gezet naar herstel. Het uitgangspunt is om insluiting van cliënten te voorkomen, ook bij zeer complexe en ingrijpende casussen.
Opname op de HIC biedt extra behandelmogelijkheden, bescherming en veiligheid aan de cliënt, de naasten, professionals en de samenleving. De kliniek voldoet aan moderne eisen, de werkwijze is gericht op ‘niet meer separeren, tenzij…’.
De kliniek voldoet aan alle moderne eisen en is voorzien van een comfortroom, een EBK (extra beveiligde kamer) en een Intensive Care Unit. De cliënt krijgt extra behandel- en begeleidingsmogelijkheden, bescherming en veiligheid. De afdeling is ruim opgezet met veel daglicht en voorzien van diverse faciliteiten voor een prettig verblijf van de cliënt. De HIC is in 2022 landelijk HIC-gecertificeerd. Het verder implementeren en borgen van de HIC–normen is een doel waar het gehele team aan werkt.


Maak kennis met ons team

Op de HIC in Oss werken vaste verpleegkundig specialisten en zijn er opleidingsplekken voor een VS-i.o. en AIOS uit de A-opleiding alwaar je werkbegeleiding voor verzorgt. Tevens zijn er coassistenten. Als psychiater lever je een belangrijke bijdrage aan het verder professionaliseren van de HIC en de doorontwikkeling van de acute zorgketen, in samenwerking met het IHT en FACT. Doel is waar mogelijk, en in samenwerking met anderen, vanuit de mogelijkheden van opschaling en afschaling, opnamevoorkomend/opnameverkortend te werken. Daarbij word je omringd door een vakkundig verpleegkundig- en behandelteam. Je bent dan ook altijd op zoek naar verbetermogelijkheden in de kwaliteit van zorg waarbij je de collega’s uitdaagt te participeren in ontwikkelingen en innovaties. Hierbij onderhoud je ook actief contact met de Medische Staf.

Vereisten

Jij bent een psychiater met lef en een open vizier. Daarmee draag jij bij aan onze ambitie om dé netwerkspeler te worden die gaat voor de mentaal gezondste regio in 2025. Meer weten over onze strategische koers? Dat lees je hier. Verder breng je mee:

 • Een afgeronde opleiding tot psychiater met een geldige BIG-registratie en AGB-code.
 • Interesse in de complexe problematiek van onze doelgroep.
 • Je fungeert als een zichtbaar aanspreekpunt en sparringpartner voor zowel collega's binnen de afdeling als voor externe zorgprofessionals.
 • Je bekijkt vraagstukken met een frisse blik en deelt je ideeën over ‘hoe het ook anders kan’.
 • Jouw werkstijl is collegiaal, cliëntgericht en verbindend.


Daarom werk je bij GGZ Oost Brabant:

Wij bieden je een werkomgeving waarin je gezond en met plezier kunt werken. Een prettig werkend EPD, heldere en korte organisatielijnen, innovatiegericht met o.a. zes onderzoekslijnen, een sterke medische staf en een prettige cultuur waarin collega’s graag voor elkaar klaar staan. Daarnaast kun je rekenen op:

 • Direct een dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • Een bruto maandsalaris tussen de € 6.050,- en € 10.376,- op basis van een 36-urige werkweek (AMS-regeling).
 • Een extra ruime vergoeding voor de crisisdiensten bovenop de standaard cao-afspraken.
 • Tegemoetkoming in de reiskosten woon-werk verkeer. Voor dienstreizen ontvang je € 0,48 per kilometer.
 • Een volledige 13e maand (8,33 % van je bruto jaarsalaris).
 • Ruime mogelijkheden om door scholing en goede studiefaciliteiten jezelf verder te ontwikkelen in je vakgebied.
 • FiscFree®; met belastingvoordeel producten aanschaffen zoals fietsen, een abonnement op de sportschool, mobiele telefoons, tablets of laptops.
 • Jaarlijks € 500,- (bruto bij fulltime dienstverband) te besteden aan extra salaris, opleiding of verlof (balansbudget).
 • Overige aantrekkelijke regelingen (zoals thuiswerkregeling, extra reiskostenvergoeding & verlof verkopen).
 • Kijk hier voor een volledig overzicht van onze arbeidsvoorwaarden.


Enthousiast geworden?

We gaan graag met je in gesprek! Neem voor meer informatie, een oriënterend gesprek of een dag meelopen contact op met:

 • Marlieke Notenboom, Psychiater, bereikbaar via 088-8462453, m.notenboom@ggzoostbrabant.nl.
 • Elisa Combé, Psychiater/Directeur behandelzaken, bereikbaar via 088-8461413, ae.combe@ggzoostbrabant.nl.


GGZ Oost Brabant. Dat is de juiste instelling!

Wij geloven in een herstel-ondersteunende GGZ gericht op het bieden van hoogwaardige behandeling en begeleiding aan mensen met complexe psychische en psychiatrische problemen. Wij zijn voortdurend in ontwikkeling en op weg naar een slagvaardige marktgerichte organisatie. Het is de koers naar onze stip op de horizon: met onze zorgexperts in de hoofdrol zijn wij de netwerkspeler die gaat voor de mentaal gezondste regio in 2025!
Iedere dag versterken we onze deskundigheid en expertise rondom deze herstelvisie. Dit doen we vanuit onze kernwaarden: bouwen, verbinden, lef en een open vizier. Dat vraagt om collega’s die willen samenwerken en van elkaar willen leren. Om mensen die bereid zijn in zichzelf te investeren en lef tonen als ze denken dat het beter kan. Dat is de juiste instelling. Voor meer informatie over onze organisatie en verwijzen we je graag naar onze website: www.ggzoostbrabant.nll

of

Op naar een warm welkom

En dat begint bij een duidelijke sollicitatieprocedure