Psychiater, Angst- Dwang- en Stemmingsstoornissen, (loondienst)

  • Psychiater
  • Helmond, Nederland

Psychiater, Angst- Dwang- en Stemmingsstoornissen, (loondienst)

Functieomschrijving

Ben jij de nieuwe spil binnen team Angst, Dwang & Stemming en daarnaast actief als coach en aanjager van innovatie? 
Toe aan een nieuwe uitdaging in een dynamische, ambitieuze werkomgeving waar het belang van de cliënt voorop staat?
Ligt jouw interesse in complexe angst-, dwang- en stemmingsstoornissen (ADS)?
Wil jij samenwerken met dit prettige team die zorg biedt volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten?
Dan is het team van angst-, dwang- en stemmingsstoornissen in Helmond op zoek naar jou!

Minimaal 2 dagen, mogelijk in combinatie met de positie van Programmaleider ADS


Wat doe je?

Als psychiater in het Team Angst, Dwang en Stemming lever je een belangrijke bijdrage aan het verder professionaliseren van de zorg binnen GGZ Oost Brabant. Je verricht psychiatrische diagnostiek in een multidisciplinair team en voert behandelingen uit conform de richtlijnen van je beroepsgroep. Daarbij maak je gebruik van de binnen GGZ Oost Brabant ontwikkelde zorgpaden, waarbij we werken volgens de Herstelvisie. Vanzelfsprekend ben je verantwoordelijk voor de medisch-psychiatrische zorg voor de cliënten en ben je een zichtbaar aanspreekpunt en sparringpartner voor zowel je directe collega’s als zorgprofessionals buiten je afdeling. Ook neem je deel aan de 7x24-uurs crisisdienst.

Ook stimuleren en faciliteren we cliëntgebonden wetenschappelijk onderzoek. In je rol als supervisor ben je coach van een AIOS en geef je werkbegeleiding aan een ANIOS. In afstemming met de A-opleider psychiatrie kun je participeren in AIOS-scholingsactiviteiten.


Een afwisselende en uitdagende baan, in een professionele organisatie, binnen een team van enthousiaste collega’s dat volop in ontwikkeling is.

GGZ Oost Brabant biedt haar psychiaters uitstekende mogelijkheden om zich te blijven ontwikkelen. Je kunt bijvoorbeeld deelnemen aan de organisatie van door NVVP-geaccrediteerde studiedagen.


Het team
Met circa 90.000 inwoners is Helmond één van de vijf grote steden van Noord-Brabant. Onze locatie in Helmond kun je vinden in gebouw ’t Warant, gelegen op het terrein van het Elkerliek ziekenhuis.

 

Het team ADS is een enthousiast, en hecht multidisciplinair team van 14 medewerkers dat samen vorm geeft aan het zorgprogramma angst-, dwang- en stemmingsstoornissen. Het team is volop in ontwikkeling, waarbij evidence based behandelmodules, innovaties in de zorg, wetenschappelijk onderzoek en samenwerking in de keten met partners, actuele thema's vormen. Binnen de zorgprogramma’s werken we met zorgpaden. Er worden poliklinische behandelingen en deeltijdbehandelingen gegeven volgens de laatste wetenschappelijke inzichten en landelijke zorgstandaarden. Naast de directe zorg, vormen deskundigheidsbevordering van in- en externe collega’s een belangrijk onderdeel van ons werk.

Functievereisten

Wat vragen we van je?

Bij GGZ Oost Brabant lever je samen met je collega’s ‘zorg die je je familie gunt’. Dat doe je op een klantgerichte en verbindende wijze en je toont persoonlijk leiderschap.

 

Vanzelfsprekend ben je in het bezit van een afgeronde universitaire opleiding Geneeskunde met medisch specialisme Psychiatrie. Als psychiater ben je tactvol, kun je goed luisteren en je inleven. Je vormt als hoofdbehandelaar een verbindende schakel binnen het multidisciplinaire team waar je onderdeel van uitmaakt. Je bent altijd op zoek naar verbetermogelijkheden in de kwaliteit van zorg en ziet het als uitdaging om je collega’s mee te nemen in ontwikkelingen en innovaties.

 

Daarnaast ben je in het bezit van:

- een registratie als psychiater in het BIG-register en AGB

- aantoonbare affiniteit en ervaring met de doelgroep

- psychotherapeutische interesse en vaardigheden strekken tot aanbeveling

- bovengemiddelde communicatieve vaardigheden, humor en stressbestendigheid 

Waarom werken bij GGZ Oost Brabant?

Wij doen je graag een aanbod dat recht doet aan je werkervaring conform de AMS-regeling van de CAO GGZ (min € 5.318,00 en max. € 9.294,00).
Daarnaast noemen collega's vaak de volgende punten die zij als prettig ervaren bij GGz Oost Brabant:

Een prettig werkend EPD, heldere en korte organisatielijnen- zowel in als voor de zorg, innovatiegericht oa met zeven onderzoekslijnen, sterke medische staf, ruime ontwikkelingsmogelijkheden om door scholing of via branche-overleggen jezelf verder te bekwamen op je vakgebied, een goed georganiseerde opleidingscultuur, ruimte voor intervisie en een extra ruime vergoeding voor de crisisdiensten (boven CAO), en een prettige cultuur waarin collega's graag voor elkaar klaar staan.

Voor een volledig overzicht van alle arbeidsvoorwaarden, download je de app “Cao GGZ”


 Spreekt dit je aan, kom gerust vrijblijvend een kijkje nemen!

We gaan graag met je in gesprek. Neem voor meer informatie, een dag(deel) meelopen met een collega of een oriënterend gesprek contact op met Jacqueline Wolter, zorgmanager regio Helmond, bereikbaar via 06-51102418 of Nathan Bachrach, klinisch psycholoog en programmaleider persoonlijkheidsstoornissen, 0492-848002 of 06-83627585.

 

Reageer door een reactie te sturen naar recruiter@ggzoostbrabant.nl of stuur een whatsapp bericht naar Jacqueline Wolter 06-51102418 of Annemieke van der Poel 06-22993693 of via de sollicitatieknop op deze pagina. Ook een combinatie van circuits is bespreekbaar. 

 

Een referentiecheck is onderdeel van ons aannamebeleid. Bij indiensttreding vragen we je om een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

 

Dat is juiste instelling. GGZ Oost Brabant.

GGZ Oost Brabant is voortdurend in ontwikkeling en op weg naar een slagvaardige marktgerichte organisatie waarin de cliënt en de kwaliteit van zorg centraal staan. Dit doen we vanuit de kernwaarden: betrokken, betrouwbaar en ambitieus. Wij richten ons op het bieden van hoogwaardige behandeling en begeleiding aan mensen met complexe psychische en psychiatrische problemen. Wij willen ons onderscheiden in patiëntveiligheid en menslievende zorg, zowel naar objectieve maatstaven als in de beleving van de cliënt. De zorg wordt geboden conform evidence based wetenschappelijke inzichten en conform best-practice.


Onze professionele manier van werken:

  • Met behulp van de herstelvisie werken we op verschillende speelvelden aan ‘zorg die je je familie gunt’, een belofte die ons helpt in onze ambitie naar veilige, mensgerichte zorg.
  • Blijven streven naar aandacht voor het persoonlijke contact: op de eerste plaats natuurlijk met patiënten/ cliënten en hun naasten, maar ook met verwijzers en ketenpartners, èn onderling als collega’s.
  • Een praktische combinatie van denken en doen, die onder andere tot uiting komt in onze aandacht voor toegepast wetenschappelijk onderzoek. We zijn aanpakkers die óók goed over de dingen nadenken.
  • Gezond en met plezier werken staat bij ons centraal


Voor meer informatie ga je naar: http://werkenbij.ggzoostbrabant.nl


‘Op deze vacature is de regeling – Collega werft Collega – van toepassing’