Psychiater, IHT (Intensieve ambulante zorg) - loondienst

  • Psychiater
  • Boxmeer, Nederland

Psychiater, IHT (Intensieve ambulante zorg) - loondienst

Functieomschrijving

Juist nu, nu Corona een enorme impact heeft op iedereen, is het belang van het IHT alleen maar verder toegenomen. Zo blijkt uit het verhaal van Bert, een man die zijn zaken vóór corona goed op orde had. Maar door alle maatregelen is zijn bedrijf stilgevallen. Zijn inkomsten zijn weg. Bert heeft geen recht op overheidscompensatie en is in een persoonlijke crisis terechtgekomen. Hij is manisch en angstig. Bert prijkt deze ochtend met nog tientallen andere namen op het digitale actiebord van het Intensive Home Treatment-team (IHT) van GGZ Oost-Brabant. 

Het team zit in Oss, Helmond en Boxmeer en helpt mensen die acuut ernstige psychiatrische problemen hebben. Als een soort spoedeisende hulp aan huis, gaat het team naar de cliënten toe.
Doel: voorkomen dat klachten erger worden, waardoor een opname in een kliniek nodig is."


Vind jij het een uitdaging om in teamverband ambulante crisisbehandeling verder te ontwikkelen? 

Krijg jij energie als iedere dag weer een nieuwe uitdaging biedt?

Lees dan vooral verder en ontdek of deze vacature bij je ambities past!


24-32 uur per week, onbepaalde tijd


Het team

Je bent als psychiater een onderdeel van het IHT regio Land van Cuijk. Het IHT is een multidisciplinair team bestaande uit psychiater,  klinisch psycholoog/ programmaleider, PIT verpleegkundigen, SPV-ers en ervaringsdeskundigen, dat zich bezig houdt met:

  • Acute zorgvragen van zowel nieuwe cliënten (crisissen van cliënten die nog niet in zorg zijn) als van in zorg zijnde cliënten uit andere zorgprogramma’s, een opname voorkomende, intensieve, zorg nodige hebben. Dit geldt voor cliënten binnen volwassenen- en ouderenzorg.
  • Naast het voorkomen van opname werkt het IHT aan verkorten van de opnameduur vanuit een klinische setting.
  • Wij richten ons op crisisinterventie, stabilisatie en toeleiding naar passende zorg.
  • Momenteel werken we binnen kantoortijden en buiten kantoortijden oa in het weekend wordt er ook opname vervangende zorg geleverd door de verpleegkundige van het IHT.


Het IHT werkt vanuit de visie:

  • Beter worden doe je thuis: in je eigen omgeving tussen de mensen die belangrijk voor je zijn.
  • Jouw cliënt is mijn cliënt: iedere behandeling is multidisciplinair en wordt geboden vanuit verschillende maar aansluitende behandelmilieus.
  • We doen een beroep op gezonde mogelijkheden en op mogelijkheden in het netwerk van de cliënt.
  • Opname in een kliniek beschouwen we als een intermezzo tijdens een ambulante behandeling en duurt zo kort mogelijk en zo lang mogelijk als noodzakelijk.


Functievereisten

Ons aanbod

Wij doen je graag een aanbod dat recht doet aan je werkervaring conform de AMS-regeling van de CAO GGZ (min € 5.318,00 en max. € 9.294,00).

Daarnaast noemen collega's vaak de volgende punten die zij als prettig ervaren bij GGZ Oost Brabant:

Een prettig werkend EPD, heldere en korte organisatielijnen- zowel in als voor de zorg, innovatiegericht o.a. met zeven onderzoekslijnen, sterke medische staf, ruime ontwikkelingsmogelijkheden om door scholing of via branche-overleggen jezelf verder te bekwamen op je vakgebied, een goed georganiseerde opleidingscultuur, ruimte voor intervisie en een extra ruime vergoeding voor de crisisdiensten (boven CAO), en een prettige cultuur waarin collega's graag voor elkaar klaar staan.

Voor een volledig overzicht van alle arbeidsvoorwaarden, download je de app “Cao GGZ”


Enthousiast?

We gaan graag met je in gesprek. Bel voor meer informatie met Cheraar Baars, zorgmanager of  met Inge Lucassen, klinisch psycholoog/programmaleider, beiden bereikbaar via telefoonnummer 0485-847250.

Een referentiecheck is onderdeel van ons aannamebeleid. Bij indiensttreding vragen we je om een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Voor meer informatie ga je naar: http://werkenbij.ggzoostbrabant.nl


‘Op deze vacature is de regeling – Collega werft Collega – van toepassing’