Psychiater, Kliniek Eetstoornissen

 • Psychiater
 • Helmond, Nederland

Psychiater, Kliniek Eetstoornissen

Functieomschrijving

Uren in overleg, te combineren met andere circuits

 

Het Specialistisch Centrum Eetstoornissen van GGZ Oost Brabant biedt al ruim 25 jaar hoogspecialistische zorg aan adolescenten en volwassen patiënten met complexe eetstoornissen; Anorexia, Boulimia, Binge Eating Disorder en patiënten met langdurige Eetstoornissen. Daarbij is vaak sprake van co-morbiditeit (somatiek-psychiatrie).

 

Het Specialistisch centrum biedt een compleet, integraal zorgaanbod bestaand uit ambulante behandelingen, deeltijdbehandelingen en de kliniek (10 bedden). De hoofdlocatie bevindt zich in Helmond. Het centrum werkt met evidence based zorgprogramma’s voor Eetstoornissen. Deze zijn dynamisch en innovatief met het oog op recente ontwikkelingen. Het centrum werkt aan de ontwikkeling van TOP-GGZ-zorg voor Eetstoornissen.

 

Wat doe je?

Als psychiater lever je een belangrijke bijdrage aan het verder professionaliseren van de zorg, tegen de achtergrond van de ingrijpende veranderingen en uitdagingen waar GGZ Oost Brabant voor staat. Je verricht psychiatrische diagnostiek in een multidisciplinair team en voert behandelingen uit conform de richtlijnen van je beroepsgroep. Daarbij maak je gebruik van de binnen GGZ Oost Brabant ontwikkelde zorgpaden. Vanzelfsprekend ben je verantwoordelijk voor de medisch-psychiatrische zorg voor de cliënten en ben je een zichtbaar aanspreekpunt en sparringpartner voor zowel je directe collega’s als zorgprofessionals buiten je afdeling. Ook neem je deel aan de 7x24-uurs crisisdienst.

 

Je levert een actieve bijdrage aan de doorontwikkeling en zorginnovatie van het zorgcircuit Kind & Jeugd, het netwerk en de opleiding van de AIOS. In het kader van de opleiding van AIOS en ANIOS psychiatrie heb je de mogelijkheid te participeren in scholingsactiviteiten. Tot slot werk je mee aan de ontwikkeling van behandeling en aan het uitdragen van onze expertise op dit gebied (onder andere tijdens symposia en congressen).

 

Het team

Eetstoornissen is een dynamisch zorgprogramma met oog voor recente ontwikkelingen in de zorg. Het team is sterk multidisciplinair samengesteld, bestaande uit een psychiater, klinisch psycholoog, GZ-psycholoog in opleiding tot klinisch psycholoog, GZ-psycholoog, psycholoog, huisarts, verpleegkundig specialist, sociotherapeuten, vaktherapeuten, verpleegkundigen, maatschappelijk werker en systeemtherapeut.

 

Voor de aansturing van het specialistisch centrum is er sprake van duaal management: de programmaleider, tevens psychiater, is inhoudelijk verantwoordelijk en de zorgmanager organisatorisch en beleidsmatig.

Functievereisten

Wat vragen we van je?

Bij GGZ Oost Brabant lever je samen met je collega’s ‘zorg die je je familie gunt’. Dat doe je op een klantgerichte en verbindende wijze en je toont persoonlijk leiderschap. Als psychiater ben je tactvol, kun je goed luisteren en heb je inlevingsvermogen. Je vormt als hoofdbehandelaar een verbindende schakel binnen het multidisciplinaire team waar je onderdeel van uitmaakt. Je bent altijd op zoek naar verbetermogelijkheden in de kwaliteit van zorg en ziet het als uitdaging om je collega’s mee te nemen in ontwikkelingen en innovaties.

 

Vanzelfsprekend ben je in het bezit van de bijbehorende diploma's en registraties:

 • Een registratie als psychiater in het BIG-register en als medisch specialist bij de Medisch Specialisten Registratie Commissie;
 • Affiniteit en ervaring met wetenschappelijk onderzoek is een pre;
 • Hart voor de doelgroep;
 • Bij voorkeur ervaring met diagnostische behandeltaken en consultatieve taken;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden, humor en stressbestendigheid;
 • Affiniteit met Kind & Jeugd is een pre.


Waarom werken bij GGZ Oost Brabant?

Wij doen je graag een aanbod dat recht doet aan je werkervaring conform de AMS-regeling van de CAO GGZ (min € 5.318,00 en max. € 9.294,00).
Daarnaast noemen collega's vaak de volgende punten die zij als prettig ervaren bij GGz Oost Brabant:

Een prettig werkend EPD, heldere en korte organisatielijnen- zowel in als voor de zorg, innovatiegericht oa met zeven onderzoekslijnen, sterke medische staf, ruime ontwikkelingsmogelijkheden om door scholing of via branche-overleggen jezelf verder te bekwamen op je vakgebied, een goed georganiseerde opleidingscultuur, ruimte voor intervisie en een extra ruime vergoeding voor de crisisdiensten (boven CAO), en een prettige cultuur waarin collega's graag voor elkaar klaar staan.

Voor een volledig overzicht van alle arbeidsvoorwaarden, download je de app “Cao GGZ”


 

Interesse gewekt?

We gaan graag met je in gesprek. Neem voor meer informatie, een oriënterend gesprek of een meeloopdag contact op met Mladena Simeunovic, psychiater en programmaleider, telefoonnummer 0492-844468. Of met Jacqueline van Vlerken, zorgmanager, telefoonnummer 0492-848216 of 06-51052304

 

Reageer op deze vacature door contact op te nemen met Mladena of Jacqueline, of een mail te sturen naar recruiter@ggzoostbrabant.nl of een whatsapp naar 06-22993693. Direct reageren kan via deze pagina.

 

Een referentiecheck is onderdeel van ons aannamebeleid. Bij indiensttreding vragen we je om een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

 

Dat is juiste instelling. GGZ Oost Brabant.

GGZ Oost Brabant is voortdurend in ontwikkeling en op weg naar een slagvaardige marktgerichte organisatie waarin de cliënt en de kwaliteit van zorg centraal staan. Dit doen we vanuit de kernwaarden: betrokken, betrouwbaar en ambitieus. Wij richten ons op het bieden van hoogwaardige behandeling en begeleiding aan mensen met complexe psychische en psychiatrische problemen. Wij willen ons onderscheiden in patiëntveiligheid en menslievende zorg, zowel naar objectieve maatstaven als in de beleving van de cliënt. De zorg wordt geboden conform evidence based wetenschappelijke inzichten en conform best-practice.


Onze professionele manier van werken:

 • Met behulp van de herstelvisie werken we op verschillende speelvelden aan ‘zorg die je je familie gunt’, een belofte die ons helpt in onze ambitie naar veilige, mensgerichte zorg.
 • Blijven streven naar aandacht voor het persoonlijke contact: op de eerste plaats natuurlijk met patiënten/ cliënten en hun naasten, maar ook met verwijzers en ketenpartners, èn onderling als collega’s.
 • Een praktische combinatie van denken en doen, die onder andere tot uiting komt in onze aandacht voor toegepast wetenschappelijk onderzoek. We zijn aanpakkers die óók goed over de dingen nadenken.
 • Gezond en met plezier werken staat bij ons centraal


Voor meer informatie ga je naar: http://werkenbij.ggzoostbrabant.nl


‘Op deze vacature is de regeling – Collega werft Collega – van toepassing’