Psychiater, kliniek Ouderenpsychiatrie

  • Psychiater
  • Oss, Nederland

Psychiater, kliniek Ouderenpsychiatrie

Functieomschrijving

Regio Oss/Uden/Veghel, standplaats Oss

24-36 uur per week, onbepaalde tijd


Zie jij het als een uitdaging om onze ouderenkliniek als regiebehandelaar te leiden? Ben je op zoek naar een interessante functie op het snijvlak van psychiatrie en somatiek?


Hoe ziet jouw baan eruit?

We gaan hierover graag met je in gesprek om te bekijken hoe wij recht kunnen doen aan jouw talenten en ambities! We hopen dat je onze kliniek, die sinds maart 2020 in Oss is gevestigd, verder mee wil ontwikkelen.


Om welke afdeling gaat het?

De ouderenkliniek is een kortdurende opnameafdeling speciaal voor de oudere cliënt die in een psychiatrische crisis zit of behandeling nodig heeft die thuis niet kan worden geboden. Dit bieden we binnen een gesloten setting met mogelijkheid voor diagnostiek, crisisinterventies en kortdurende behandeling. De afdeling biedt plaats aan 14 cliënten vanaf 60 jaar met zowel psychiatrische als somatische problematiek (en soms ook comorbide cognitieve problemen).

Cliënten worden opgenomen met verschillende diagnoses zoals een ernstige depressie, suïcidaliteit, psychose of een bipolaire stoornis. Werken binnen de ouderenkliniek is erg dynamisch, waar je veel verschillende mensen zult ontmoeten. Als psychiater ben je een belangrijke collega binnen het multidisciplinaire team in de dagelijkse gang van zaken en het behandelbeleid.


Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Hier mag je zelf over meedenken. Je hebt als psychiater de leiding over de inhoudelijke behandeling o.a. volgens de Wet Verplichte GGZ. Je biedt de behandeling deels zelf maar gaat vooral ook samenwerken met de overige collega’s van de ouderenkliniek: arts-assistenten, verpleegkundigen, geriaters, SPV en een teamleider. Tevens superviseer je de arts-assistenten en ben je hierdoor betrokken bij de opleiding tot psychiater.

Er is een nauwe samenwerking met de naastgelegen HIC volwassenen, het IHT team (Intensive Home Treatment) en het ambulante team ouderenpsychiatrie. Samen met de psychiaters van dit ambulante team vorm je een vakgroep en neem je waar voor elkaar. Daarnaast is er de mogelijkheid om gedeeltelijk ambulant te gaan werken binnen ouderenpsychiatrie.

Naast het werken bij de ouderenkliniek (en eventueel voor het ambulante team), draai je mee in de crisisdienst. Hier staat een ruime vergoeding in tijd en geld (boven cao-afspraken) tegenover.

Functievereisten

Wat bieden we je?

Naast een leuke baan in een gezellig team en met een actieve medische staf bieden wij je inschaling conform de AMS-regeling van de CAO GGZ (minimaal € 5.318,- en maximaal € 9.294,- bruto per maand op basis van 36 uur). Per juni 2021 zal je salaris stijgen met 2,1%. Aangezien wij graag samen met jou bouwen aan de toekomst, bieden wij je direct een contract voor onbepaalde tijd.

Ook interim psychiaters nodigen wij uit om te reageren op deze vacature.


Voor een volledig overzicht van alle arbeidsvoorwaarden, download je de app “Cao GGZ”.


Enthousiast geworden?

We stellen ons graag aan je voor en willen met je het gesprek aangaan over hoe jouw talenten en ambities ingezet kunnen worden in ons team. Overleg met een collega psychiater of geriater kan natuurlijk ook gepland worden. Daarnaast is er de mogelijkheid om een dag met ons mee te lopen.


Neem voor meer informatie of een oriënterend gesprek contact op met


GGZ Oost Brabant:

We zijn voortdurend in ontwikkeling en op weg naar een slagvaardige marktgerichte organisatie waarin de cliënt en de kwaliteit van zorg centraal staan. Dit doen we vanuit de kernwaarden: betrokken, betrouwbaar en ambitieus. Wij richten ons op het bieden van hoogwaardige behandeling en begeleiding aan mensen met complexe psychische en psychiatrische problemen. Wij willen ons onderscheiden in patiëntveiligheid en menslievende zorg, zowel naar objectieve maatstaven als in de beleving van de cliënt. De zorg wordt geboden conform evidence based wetenschappelijke inzichten en conform best-practice.


Onze professionele manier van werken:

  • Met behulp van de herstelvisie werken we op verschillende speelvelden aan ‘zorg die je je familie gunt’, een belofte die ons helpt in onze ambitie naar veilige, menslievende zorg.
  • Blijven streven naar aandacht voor het persoonlijke contact: op de eerste plaats natuurlijk met patiënten/ cliënten en hun naasten, maar ook met verwijzers en ketenpartners, én onderling als collega’s.
  • Een praktische combinatie van denken en doen, die onder andere tot uiting komt in onze aandacht voor toegepast wetenschappelijk onderzoek. We zijn aanpakkers die óók goed over de dingen nadenken.


Voor meer informatie over onze organisatie en werkwijze verwijzen wij je graag naar onze website www.ggzoostbrabant.nl