Overslaan naar content

Psychiater, Hoogspecialistisch centrum voor LVB-Psychiatrie

 • Boekel
€ 6.050 - € 10.376 per maandPsychiater8-36 uur, Kliniek, LVB-Psychiatrie

Functieomschrijving

De volle breedte van de psychiatrie, dát is wat voor jou het vak juist zo boeiend maakt!

Samen met de cliënt sta je voor een complexe puzzel om te ontdekken hoe klachten zijn ontstaan en in stand worden gehouden.

Als psychiater kijk je graag verder dan alleen maar de psychiatrische aandoening. Voor jou geen standaardbehandelingen, maar aangepast op de behoeften en mogelijkheden van een cliënt.


GGZ Oost Brabant, dit is jouw instelling

Als psychiater bij ons Hoogspecialistisch centrum voor Licht Verstandelijk Beperkten Psychiatrie (LVB-P) krijg je volop ontwikkelingsmogelijkheden binnen één van de mooiste deelgebieden van de psychiatrie. Maar liefst 40% van de EPA-cliënten heeft namelijk óók een verstandelijke beperking. Hierdoor komt de volle breedte van de psychiatrie aan je voorbij. Maar niet alleen dit maakt deze doelgroep zo boeiend en uitdagend. De reguliere behandelingen vragen vaak aanpassingen en cliënten lopen meestal vast op meerdere levensgebieden. Dit vraagt dat je verder kijkt dan alleen de psychiatrische aandoening, maar naar de mens als geheel. Alleen zo kom je tot een passende behandeling, rekening houdend met de kwetsbaarheden van de cliënt, maar ook met de mogelijkheden en talenten. Alles draait om het zoeken naar de juiste balans. Daar ligt voor jou de echte uitdaging!

Verder bied je als psychiater werkbegeleiding aan een A(N)IOS Psychiatrie, waardoor je jouw kennis en ervaring kunt delen. Daarnaast kun je als psychiater deelnemen aan ons wetenschappelijk onderzoek: LVB-P en persoonlijkheidsproblematiek.


Vanaf 17 juli is ons Geneesheer-directeur, Joris Hendrickx, verbonden aan het circuit. Samen zullen jullie het circuit groter maken en verder uitbreiden. Wil je liever niet betrokken zijn bij acute crisissituaties, dan is dit geen probleem. Ook dit zal Joris op zich nemen.


“Als psychiater binnen LVB-P heb je volop ontwikkelingsmogelijkheden en werk je met een ambitieus team en een boeiende doelgroep.”

– Margriet, psychiater LVB-P


Benieuwd naar de ervaringen van je vakgenoten binnen GGZ Oost Brabant? Bekijk hier hun verhalen!


Maak kennis met ons team!

We zijn een enthousiast en deskundig team waarin het onze kracht is dat we het samen neerzetten! Ons Hoogspecialistisch centrum voor Licht Verstandelijk Beperkten Psychiatrie, gevestigd op zorglandgoed Huize Padua te Boekel, kent een lange geschiedenis aan kennis en expertise die op veel plaatsen niet voor handen is. We hebben een belangrijke consulterende functie naar netwerkpartners en onze ambitie is om ons in de komende jaren verder te ontwikkelen tot een bovenregionaal expertisecentrum en daarmee de zorg voor de doelgroep LVB-P landelijk te verbeteren.

Onze behandelingen worden poliklinisch, in deeltijd en klinisch aangeboden Je werkt daarbij nauw samen in een multidisciplinair team en met familie en naasten van de cliënt. Daarnaast is de samenwerking met in- en externe netwerkpartners van belang, zoals de FACT-teams van GGZ Oost Brabant en andere instellingen voor verstandelijk beperkten. In ons zorgaanbod zijn ook samenwerkingen met ORO en Philadelphia opgenomen, waarin collega’s van beide organisaties elkaars kennis en kunde op het gebied van behandeling en begeleiding delen en versterken. Zo komen we samen tot een breed, hoogspecialistisch zorgaanbod passend bij de zorgvraag van de cliënt. Samen met jou bekijken we voor welke teams je ingezet gaat worden (klinisch, poliklinisch en/of deeltijd), waarbij we zoveel mogelijk rekening houden met jouw wensen.Levendig landgoed Huize Padua

Samen zijn we gestart om Landgoed Huize Padua in een verregaande transitie door te ontwikkelen naar een veelzijdige omgeving van wonen, zorg, werken en leren. Deze transitie omvat componenten als terreinontwikkeling, duurzame vastgoedoplossingen en vernieuwende zorgconcepten. Daarbij willen we onze jarenlange expertise op het gebied van Hersenletsel & Neuropsychiatrie, LVB-Psychiatrie, Langdurig Intensief Verblijf en Autisme Spectrum Stoornissen verder door ontwikkelen tot innovatieve en vooruitstrevende zorg. Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op Levendig Landgoed Huize Padua? Bezoek dan de website https://levendiglandgoedhuizepadua.nl/.

Vereisten

Jij bent een psychiater met lef en een open vizier. Daarmee draag jij bij aan onze ambitie om dé netwerkspeler te worden die gaat voor de mentaal gezondste regio in 2025. Meer weten over onze strategische koers? Dat lees je hier. Verder breng je mee:

 • Een afgeronde opleiding tot psychiater met een geldige BIG-registratie en AGB-code.
 • Affiniteit met onze boeiende LVB-P doelgroep.
 • Je bekijkt vraagstukken met een frisse blik en deelt je ideeën over ‘hoe het ook anders kan’.
 • Je werkt op klantgerichte en verbindende wijze en toont persoonlijk leiderschap.


Daarom werk je bij GGZ Oost Brabant:

Wij bieden je een werkomgeving waarin je gezond en met plezier kunt werken, op het prachtige landgoed Huize Padua dicht bij onze cliënten en zorgprofessionals. Een prettig werkend EPD, heldere en korte organisatielijnen, innovatiegericht met o.a. zes onderzoekslijnen, een sterke medische staf en een prettige cultuur waarin collega’s graag voor elkaar klaar staan. Daarnaast kun je rekenen op:

 • Direct een dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • Een bruto maandsalaris tussen de € 6.050,- en € 10.376,- op basis van een 36-urige werkweek (AMS-regeling). 
 • Een extra ruime vergoeding voor de crisisdiensten bovenop de standaard cao-afspraken.
 • Tegemoetkoming in de reiskosten woon-werk verkeer. Voor dienstreizen ontvang je € 0,50 per kilometer.
 • Een volledige 13e maand (8,33 % van je bruto jaarsalaris).
 • Ruime mogelijkheden om door scholing en goede studiefaciliteiten jezelf verder te ontwikkelen in je vakgebied.
 • FiscFree®; met belastingvoordeel producten aanschaffen zoals fietsen, een abonnement op de sportschool, mobiele telefoons, tablets of laptops.
 • Jaarlijks € 500,- (bruto bij fulltime dienstverband) te besteden aan extra salaris, opleiding of verlof (balansbudget).
 • Overige aantrekkelijke regelingen (zoals thuiswerkregeling, extra reiskostenvergoeding & verlof verkopen).
 • Kijk hier voor een volledig overzicht van onze arbeidsvoorwaarden.


Enthousiast geworden?

We gaan graag met je in gesprek! Neem voor meer informatie, een oriënterend gesprek of een dag meelopen contact op met:

 • Lianne Verbruggen, directeur behandelzaken, bereikbaar via 06-13302946, chcm.verbruggen-smulders@ggzoostbrabant.nl
 • Esmay Haacke, programmaleider/klinisch psycholoog, bereikbaar via 06-12844514, e.haacke@ggzoostbrabant.nl

Ligt je voorkeur toch op een ander gebied of een combinatie van circuits? Ook dan gaan we graag in gesprek om je een passend aanbod te kunnen doen.


Een referentiecheck is onderdeel van ons aannamebeleid. Bij indiensttreding vragen we je om een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).


GGZ Oost Brabant. Dat is de juiste instelling!

Wij geloven in een herstel-ondersteunende GGZ gericht op het bieden van hoogwaardige behandeling en begeleiding aan mensen met complexe psychische en psychiatrische problemen. Wij zijn voortdurend in ontwikkeling en op weg naar een slagvaardige marktgerichte organisatie. Het is de koers naar onze stip op de horizon: met onze zorgexperts in de hoofdrol zijn wij de netwerkspeler die gaat voor de mentaal gezondste regio in 2025!

Iedere dag versterken we onze deskundigheid en expertise rondom deze herstelvisie. Dit doen we vanuit onze kernwaarden: bouwen, verbinden, lef en een open vizier. Dat vraagt om collega’s die willen samenwerken en van elkaar willen leren. Om mensen die bereid zijn in zichzelf te investeren en lef tonen als ze denken dat het beter kan. Dat is de juiste instelling. Voor meer informatie ga je naar: http://werkenbij.ggzoostbrabant.nl.

of

Op naar een warm welkom

En dat begint bij een duidelijke sollicitatieprocedure