Psychiater, Specialistisch centrum voor Autisme (loondienst)

  • Psychiater
  • Rosmalen, Nederland

Psychiater, Specialistisch centrum voor Autisme (loondienst)

Functieomschrijving

Uren in overleg, contract voor onbepaalde tijd

 

Ontdek de complexe uitdagingen die deze bijzondere groep cliënten biedt in hét centrum voor Autisme Spectrum Stoornissen.
Een combinatie met werkzaamheden voor andere zorgpaden behoort tot de mogelijkheden, we gaan graag met je in gesprek om te bekijken hoe wij recht kunnen doen aan jouw talenten en ambities!

 

Het Specialistisch Centrum voor Autisme bestaat uit een polikliniek en 2 behandelafdelingen waar 24-uurs zorg wordt geboden. Bij onze cliënten is naast autisme sprake van comorbiditeit en veelal zien we functioneringsproblemen op meerdere levensgebieden.

 

In het diagnostiek en/of behandeltraject krijgen cliënt en systeem zicht op wat autisme voor hen betekent, ondersteun je hen in het maken van keuzes die de balans herstellen en behandel je gericht de comorbiditeit. Vanuit het levensloopperspectief werken we nauw samen met Kind & Jeugd en Ouderenzorg. Omdat de problematiek zorgpadoverstijgend kan zijn, werken we daarnaast samen met andere zorgpaden als FACT, Angst & Stemming en Acute Psychiatrie. Bovendien is er op casusniveau samenwerking met externe begeleidingspartners op het gebied van wonen en werken.

 

Het enthousiaste, multidisciplinaire team van 20 medewerkers geeft samen vorm aan de zorg voor Autisme in het hele werkgebied van GGZ Oost-Brabant. Naast de directe zorg vormt deskundigheidsbevordering aan in- en externe collega’s een belangrijk onderdeel van ons werk. De zorg voor volwassenen met autisme is volop in ontwikkeling, en dat geldt ook voor ons Specialistisch Centrum.

 

Inhoud

Je kunt worden ingezet binnen de poli en/of klinische setting. Op de poli ben je als regiebehandelaar verantwoordelijk voor de procesgang en inhoud op casusniveau bij casuïstiek waarin de directe aansturing door een psychiater vereist is. Je werkt nauw samen met psychologen en orthopedagogen, die de rol van behandelcoördinator vervullen en zo aanspreekpunt zijn voor cliëntsystemen. Bij diagnostische vragen of minder complexe behandelvragen is een GZ-psycholoog regiebehandelaar en wordt je consultatief betrokken danwel op indicatie ingezet voor (medicamenteuze) behandeling en natuurlijk de overall psychiatrische expertise. Je bent kernlid van het wekelijks MDO en hebt ook daarbuiten een positief-kritische rol t.a.v. de procesgang en inhoud.

 

Het team

In dit team zijn de lijnen kort en ligt de kracht vooral in het maatwerk dat wordt geboden binnen de kaders van het zorgpad. Er wordt geluisterd naar elkaars mening en ieders deskundigheid wordt op waarde geschat. Samen bieden we een uitgebreid behandelpalet. We zoeken dan ook een collega die affiniteit heeft met complexe zorgvragen rond autisme en enthousiast wordt van het zoeken van en investeren in de samenwerking met deze doelgroep.

Functievereisten

Wat vragen we van je?

Bij GGZ Oost Brabant lever je samen met je collega’s ‘zorg die je je familie gunt’. Dat doe je op een klantgerichte en verbindende wijze en je toont persoonlijk leiderschap. Wij zoeken dan ook een psychiater die de ambitie, motivatie en betrokkenheid heeft om dit met het team verder te ontwikkelen. Je bent als hoofdbehandelaar namelijk de verbindende schakel in het multidisciplinaire team en je bent constant op zoek naar verbetermogelijkheden in de kwaliteit van zorg en neemt je collega’s ook mee in de ontwikkelingen en innovaties.

 

Als psychiater ben je communicatief vaardig en kun je goed samenwerken in multidisciplinair teamverband. Vanzelfsprekend ben je in bezit van bijbehorende diploma’s en registraties. Ook ben je geregistreerd als psychiater in het BIG-register en als medisch specialist bij de Medisch Specialisten Registratie Commissie.

 

Ons aanbod

Deze functie is ingeschaald volgens de AMS-regeling van de cao GGZ.

Daarnaast bieden wij je interessante secundaire arbeidsvoorwaarden zoals goede studiefaciliteiten, een arbeidsvoorwaarden keuzesysteem met aantrekkelijke regelingen en de mogelijkheid om thuis te werken.
Voor de uitoefening van de werkzaamheden worden een laptop en gsm ter beschikking gesteld. En natuurlijk een prachtig groene werkomgeving op ons landgoed Coudewater in Rosmalen.

 

Interesse gewekt?

Neem voor meer informatie, een oriënterend gesprek of een dag meelopen contact op met Anke van Schooten, Programmaleider Autisme, telefoonnummer 06-47908632. Ook psychiaters werkzaam als zzp'er nodigen wij uit om te reageren.

 

Reageer op deze functie door een bericht te sturen naar recruiter@ggzoostbrabant.nl of een Whatsapp bericht naar 06-22993693. Onze recruiter Annemieke van der Poel neemt dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

 

Een referentiecheck is onderdeel van ons aannamebeleid. Bij indiensttreding vragen we je om een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

 

GGZ Oost Brabant

Kwetsbare mensen met complexe psychische en psychiatrische aandoeningen kunnen bij ons terecht voor specialistische geestelijke gezondheidszorg.

 

Onze professionele manier van werken:

  • Een praktische combinatie van denken en doen, die onder andere tot uiting komt in onze aandacht voor toegepast wetenschappelijk onderzoek. We zijn aanpakkers die óók goed over de dingen nadenken.
  • Met behulp van de herstelvisie werken we op verschillende speelvelden aan ‘zorg die je je familie gunt’, een belofte die ons helpt in onze ambitie naar veilige, menslievende zorg.
  • Blijven streven naar aandacht voor het persoonlijke contact: op de eerste plaats natuurlijk met patiënten/ cliënten en hun naasten, maar ook met verwijzers en ketenpartners, én onderling als collega’s.

 

Kijk voor meer informatie op http://werkenbij.ggzoostbrabant.nl