Psychiatrisch Verpleegkundige Kliniek High Intensive Care Helmond

 • Verpleegkundig - verzorgend - agogisch
 • Helmond,Wesselmanlaan 25a, Nederland

Psychiatrisch Verpleegkundige Kliniek High Intensive Care Helmond

Functieomschrijving

Wil jij werken in een klinische setting, daar waar cliënten met zeer complexe problematieken acute zorg nodig hebben?
Presteer jij het beste als jij je kunde in moet zetten om cliënten in een ernstige psychiatrische crisis te ondersteunen?
Reageer dan op deze vacature!


32-36 uur per week, onbepaalde tijd,
Locatie: Helmond, Wesselmanlaan 25a


Werken op de Kliniek High Intensive Care betekent werken in een sterk dynamische setting die je elke dag opnieuw motiveert het beste uit jezelf te halen. 
Met gemiddeld zo’n 300 opnames per jaar is het de uitdaging de opnames van onze patiënten met uiteenlopende, maar zeer complexe, psychiatrische problematieken zo kortdurend mogelijk te houden. Dit vraagt om een grondige diagnostisering, waarna de patiënt gestabiliseerd kan worden, en de behandeling vervolgd kan worden in onze gespecialiseerde zorgpaden of de FACT teams.

Het motto van de HIC is al jaren: “Niet separeren, tenzij… “
Het team is dan ook bijzonder sterk in het de-escalerend werken en staat al jaren te boek als een van de teams die hierin uitstekend presteren. Daarnaast werken wij volgens de landelijke HIC monitor en is het onze ambitie binnenkort hiervoor officieel te certificeren.


Dit is jouw instelling

Jij als verpleegkundige krijgt energie van patiënten met zeer complexe acute problematieken. Je voelt je thuis in een rol met zowel verpleegkundige als coördinerende taken waarbij je mede verantwoordelijk bent voor het inhoud geven aan het herstelproces van de cliënt gedurende de crisisinterventie.
Je werkt samen met je team volgens de principes van High and Intensive Care en probeert deze continu op een methodische wijze te verbeteren. Daarnaast voer je individuele begeleidingsplannen uit, werk je methodisch en lever je een bijdrage aan een gezond en veilig woon- en leefklimaat. In dat kader bieden wij jou een leerhuis om kennis en ervaring op te doen in de acute zorg/High intensive care. Indien mogelijk krijg je een contract (on)bepaalde tijd voor de HIC nieuwe stijl in Helmond.  Humor is voor jou de ideale uitlaatklep en samen met je collega’s deel je de successen van de vruchtbare samenwerking op de HIC. 


Maak kennis 
met ons team

De HIC (High & Intensive Care) op het Warant in Helmond is een acute opnameafdeling (18 bedden) voor patiënten die een ernstige psychiatrische crisis doormaken en voor wie een gesloten opnamesetting nodig is. Een opname op de HIC is een tijdelijke onderbreking (of start) van een ambulante behandeling en heeft als doel het vinden van stabiliteit, veiligheid en de eigen regie waarbij de mogelijke schadelijke invloeden van een opname tot het minimum worden beperkt: er worden stappen gezet naar herstel. Het uitgangspunt is om insluiting van patiënten te voorkomen, ook bij zeer complexe en ingrijpende casussen.
Een opname op de HIC biedt extra behandelmogelijkheden, bescherming en veiligheid aan de patiënt, de naasten, professionals en de samenleving. Om dit te bereiken werken binnen GGZ Oost Brabant nauw samen met interne zorgpaden en onze FACT en IHT teams, en extern met huisartsen en andere instellingen.

Het multidisciplinair HIC team is volop in ontwikkeling. Het verder uitwerken en neerzetten van het stepped care werken binnen de afdeling en de gehele organisatie, volgens evidence based richtlijnen, zijn belangrijke thema’s. Dit gebeurt onder de bezielende leiding van ‘de heren Somers’, Eric- teamleider en Marc-psychiater en programmaleider.


Het team bestaat uit een mooie mix van jong en oud, man en vrouw die met werkplezier en professionaliteit onze patiënten de best mogelijke zorg bieden. Scholing is een onderwerp dat hoog op de agenda staat en wat ertoe bijdraagt dat het niveau van zorg steeds hoger wordt en dat teamleden specifieke verantwoordelijkheden vanuit hun functie op kunnen pakken.

Functievereisten

Wat vragen we van je?

Bij GGZ Oost Brabant lever je samen met je collega’s ‘zorg die je je familie gunt’. Dat doe je op een klantgerichte en verbindende wijze en je toont persoonlijk leiderschap.


Als HBO-V / HBO verpleegkundige ben je sociaal vaardig, heb je een goed oplettend en observerend vermogen en ben je communicatief vaardig. Daarnaast ben je in het bezit van:

 • diploma HBO verpleegkundige (kwalificatieniveau 5 of 6), BIG-registratie
 • de mogelijkheid om zowel individueel als in teamverband hoogstaande cliëntenzorg na te streven
 • ervaring in acute psychiatrie is een pre
 • bekendheid met de-escalerend werken en DDG (dreigend en destructief gedrag)
 • de mogelijkheid om out of the box te denken
 • bereidheid tot het werken in onregelmatige diensten
 • bereid om eventueel aanvullende scholing inzetbaar te zijn voor de ambulante acute zorg (Acute zorgteam) in de regio Helmond-Peelland, dan wel voor de HIC op locatie Oss


Ons aanbod

De functie is ingeschaald in FWG 50 van de CAO GGZ, afhankelijk van opleiding en relevante werkervaring (min. E 2218,00 en max. E 3678.00 per maand o.b.v. 36 uur per week) exclusief ORT. En omdat we graag samen met jou bouwen aan de toekomst van het team, bieden wij je direct een vast dienstverband. 

Daarnaast bieden wij je interessante secundaire arbeidsvoorwaarden zoals:

 • een volledige 13e maand
 • een goed pensioen
 • de mogelijkheid om producten of abonnementen met belastingvoordeel te kopen
 • ruime ontwikkelingsmogelijkheden om door scholing of via branche-overleggen jezelf verder te bekwamen op je vakgebied
 • goede studiefaciliteiten
 • een arbeidsvoorwaarden keuzesysteem met aantrekkelijke regelingen en een collectieve ziektekostenverzekering met korting

Voor een volledig overzicht van alle arbeidsvoorwaarden, download je de app “Cao GGZ”.


Enthousiast geworden?

We gaan graag met je in gesprek. Neem voor meer informatie contact op met:
Eric Somers, teamleider, bereikbaar via telefoonnummer: 0492 - 84 44 34. Hij vertelt je graag meer over de afdeling, de uitdaging in het werk en het fijne team collega's. 

Dat is juiste instelling. GGZ Oost Brabant.

GGZ Oost Brabant is voortdurend in ontwikkeling en op weg naar een slagvaardige marktgerichte organisatie waarin de cliënt en de kwaliteit van zorg centraal staan. Dit doen we vanuit de kernwaarden: betrokken, betrouwbaar en ambitieus. Wij richten ons op het bieden van hoogwaardige behandeling en begeleiding aan mensen met complexe psychische en psychiatrische problemen. Wij willen ons onderscheiden in patiëntveiligheid en menslievende zorg, zowel naar objectieve maatstaven als in de beleving van de cliënt. De zorg wordt geboden conform evidence based wetenschappelijke inzichten en conform best-practice.


Onze professionele manier van werken:

 • Met behulp van de herstelvisie werken we op verschillende speelvelden aan ‘zorg die je je familie gunt’, een belofte die ons helpt in onze ambitie naar veilige, mensgerichte zorg.
 • Blijven streven naar aandacht voor het persoonlijke contact: op de eerste plaats natuurlijk met patiënten/ cliënten en hun naasten, maar ook met verwijzers en ketenpartners, èn onderling als collega’s.
 • Een praktische combinatie van denken en doen, die onder andere tot uiting komt in onze aandacht voor toegepast wetenschappelijk onderzoek. We zijn aanpakkers die óók goed over de dingen nadenken.
 • Gezond en met plezier werken staat bij ons centraal


Voor meer informatie ga je naar: http://werkenbij.ggzoostbrabant.nl


‘Op deze vacature is de regeling – Collega werft Collega – van toepassing’