Psychotherapeut, Persoonlijkheid en Trauma

 • Klinisch Psycholoog/ GZ Psycholoog/ Psychotherapeut/Psycholoog
 • Helmond, Nederland

Psychotherapeut, Persoonlijkheid en Trauma

Functieomschrijving

24 - 36 uur, vaste aanstelling


Ben jij een psychotherapeut met een voorliefde voor het werken met cliënten met persoonlijkheidsproblematiek en trauma gerelateerde problematiek? Heb je interesse in psychotherapie en houd je van het werken met de persoonlijkheidsdynamiek van onze cliënten? Vind je samenwerken en methodisch werken in specialistische behandelteams prettig? Wil je een actieve bijdrage leveren  aan  innovatie en wetenschappelijk onderzoek? Dan ben je bij het team persoonlijkheid en trauma aan het juiste adres!


Als psychotherapeut in de teams Persoonlijkheid en Trauma verricht je diagnostiek en (groeps)behandelingen volgens de meest recente wetenschappelijke inzichten. Binnen de subteams wordt gewerkt volgens de landelijke zorgstandaarden. We voeren diverse wetenschappelijke studies uit naar effectiviteit van onze behandelingen waarin je op diverse manieren kunt participeren. Daarnaast draag je actief bij aan de psychologen opleiding (GZ, PT en KP).


Waarom werken in een team als Persoonlijkheid en Trauma?

 • Kwaliteit
  Duidelijke structuur en hoog gekwalificeerde collega’s die écht betrokken zijn.
 • Persoonlijke invloed
  Wij bieden veel ruimte om jezelf te ontwikkelen en verdieping te zoeken in je vak waardoor jij jezelf kunt blijven ontwikkelen.
 • Multidisciplinair werken
  We werken onderling nauw samen met betrokken en kundige psychiaters, psychologen en SPV-en, staan voor elkaar klaar en delen kennis met elkaar.
 • Wetenschappelijk onderzoek
  Binnen de teams Trauma en Persoonlijkheid voeren we divers praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek uit, waarin je op diverse manieren kunt participeren.
 • Innovatie
  Vanuit het innovatieprogramma Samen Beter, wordt er gericht gewerkt aan vernieuwingen in de zorg en zet GGZ Oost Brabant ook nieuwe technologieën in om dit te faciliteren (apps, wearables, ehealth) en te onderzoeken (data science).


Ons team
Er wordt binnen onze organisatie gewerkt vanuit zorgprogramma’s. We kennen binnen het zorgprogramma Persoonlijkheidsstoornissen drie methodische subteams: MBT, SFT(ambulant en deeltijd) en GIT-PD. Het zorgprogramma Trauma heeft twee subteams en een eigen deeltijd behandeling. Alle teams zijn met enthousiasme en plezier inhoudelijk continu in ontwikkeling, waarbij samen optimale kwaliteit van zorg nagestreefd wordt. We hechten veel waarde aan onderlinge samenwerking, afstemming en goede werkrelaties. Daarnaast is afstemming met andere zorgprogramma’s en de samenwerking met ketenpartners belangrijk. Ons multidisciplinaire team bestaat uit ca. 22 FTE incl. opleidingsplekken zoals GZ, KP, PT en SPV.


Wetenschappelijk onderzoek

Binnen de teams Persoonlijkheid en Trauma vindt structureel wetenschappelijk onderzoek plaats binnen de organisatie brede onderzoekslijn Persoonlijkheid en Trauma. De ambitie van deze onderzoekslijn is de kwaliteit van zorg en de mate van herstel van mensen met persoonlijkheid- en trauma gerelateerde problematiek te verhogen. Deelname aan behandelingen die wetenschappelijk onderzocht worden, bieden we aan een groot deel van onze cliënten aan. Op deze wijze innoveren wij ons zorgaanbod continu, profiteren cliënten direct van de laatste wetenschappelijke inzichten en ontvangen zij de best mogelijke zorg naar de laatste stand van de wetenschap. Met diverse universiteiten onderzoeken we:

 1. Effectiviteit van (nieuwe) behandel interventies (bij nieuwe doelgroepen).
 2. Cliënt kenmerken die therapie succes voorspellen.
 3. Welke therapievorm bij wie werkt en waarom.
 4. Werkingsmechanismen van behandelinterventies.

Zo verrichten we bijvoorbeeld onderzoek naar EMDR, Imaginair rescripten, agressieregulatie training, schematherapie bij cluster-C en DIS.


Functievereisten

Wat vragen we van je?

Als psychotherapeut ben je tactvol, kun je goed luisteren en je inleven. Je bent proactief, flexibel, en je beschikt over uitstekende communicatieve en reflectieve vaardigheden. Je hebt het vermogen om cliënten en collega’s te motiveren en stimuleren.

 • Je beschikt over kennis van en hebt uitgebreide ervaring met diagnostiek en behandeling van complex trauma en persoonlijkheidsproblematiek.
 • Daarnaast ben je bij voorkeur geschoold in SFT of MBT en EMDR. Registratie tot EMDR-practitioner is een pre evenals een opleiding in de systeemtherapie.
 • Vanzelfsprekend ben je in het bezit van bijbehorende diploma’s en registraties tot psychotherapeut.
 • Je houdt de kennis bij door bestudering van vakliteratuur en deelname aan symposia, cursussen en intervisie.
 • Je beschikt over kennis en ervaring om opleidelingen in postuniversitaire beroepsopleidingen te begeleiden en te superviseren.


Ons aanbod

Deze functie is ingedeeld in de CAO GGZ volgens FWG 70 middels een dienstverband voor onbepaalde tijd. 

Wij bieden je interessante secundaire arbeidsvoorwaarden zoals:

 • een volledige 13e maand,
 • een goed pensioen,
 • een FiscFree regeling
 • de mogelijkheid om vanuit huis te werken
 • ruime ontwikkelingsmogelijkheden om door scholing of via branche-overleggen jezelf verder te bekwamen op je vakgebied

Daarnaast biedt de GGZ goede studiefaciliteiten, een arbeidsvoorwaarden keuzesysteem met aantrekkelijke regelingen en een collectieve ziektekostenverzekering met korting.


Spreekt dit je aan, kom gerust vrijblijvend een kijkje nemen!

Of bel met:

Dr. Nathan Bachrach, klinisch psycholoog/programmaleider persoonlijkheidsstoornissen, 0492-848002 of 06-83627585, n.bachrach@ggzoostbrabant.nl

Dr. Mieneke Blom, Programmaleider Traumagerelateerde stoornissen, 0492- 848073, m.blom@ggzoostbrabant.nl

Een referentiecheck is onderdeel van ons aannamebeleid.


Bij indiensttreding vragen we je om een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).


Dat is juiste instelling. GGZ Oost Brabant.

GGZ Oost Brabant is voortdurend in ontwikkeling en op weg naar een slagvaardige marktgerichte organisatie waarin de cliënt en de kwaliteit van zorg centraal staan. Dit doen we vanuit de kernwaarden: betrokken, betrouwbaar en ambitieus. Wij richten ons op het bieden van hoogwaardige behandeling en begeleiding aan mensen met complexe psychische en psychiatrische problemen. Wij willen ons onderscheiden in patiëntveiligheid en menslievende zorg, zowel naar objectieve maatstaven als in de beleving van de cliënt. De zorg wordt geboden conform evidence based wetenschappelijke inzichten en conform best-practice. GGZ Oost Brabant beschikt over 2 HIC’s en specialistische centra voor HcH&N, LVB-P en Eetstoornissen. Daarnaast zijn er meerdere FACT teams, acute zorgteams en poliklinieken waaronder ook het team Persoonlijkheid en Trauma valt. We beschikken over de A- en P- opleiding en er vindt op verschillende gebieden toegepast wetenschappelijk onderzoek plaats.


Onze professionele manier van werken:

 • Met behulp van de herstelvisie werken we op verschillende speelvelden aan ‘zorg die je je familie gunt’, een belofte die ons helpt in onze ambitie naar veilige, mensgerichte zorg.
 • Blijven streven naar aandacht voor het persoonlijke contact: op de eerste plaats natuurlijk met patiënten/ cliënten en hun naasten, maar ook met verwijzers en ketenpartners, èn onderling als collega’s.
 • Een praktische combinatie van denken en doen, die onder andere tot uiting komt in onze aandacht voor toegepast wetenschappelijk onderzoek. We zijn aanpakkers die óók goed over de dingen nadenken.
 • Gezond en met plezier werken staat bij ons centraal


Voor meer informatie ga je naar: http://werkenbij.ggzoostbrabant.nl


‘Op deze vacature is de regeling – Collega werft Collega – van toepassing’