Stage Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD)

 • Stageplaatsen
 • Oss, Nederland

Stage Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD)

Functieomschrijving

32 uur per week, start september 2021


Bij GGZ Oost Brabant heb je de kans om een unieke stage te lopen waarin diverse juridische gebieden aan bod komen. Zoek je een laagdrempelige organisatie waarin je met name het sociale aspect van SJD ziet terugkomen en je out of the box kunt denken? Dan zoeken wij jou!


Beschrijving stageplaats

Als stagiair(e) Sociaal Juridische Dienstverlening bij FACT / GGZ in de wijk krijg je verschillende taken en veel verantwoordelijkheid: je gaat op huisbezoeken en helpt cliënten en collega’s met diverse sociaal juridische vragen. In het begin onder begeleiding van een ambulant begeleider, later zelfstandig. Ook ben je aanwezig in multidisciplinaire overleggen waar je jouw sociaal juridische kijk op een casus kunt delen.


De kracht van deze stageplek is dat je veel zelf mag gaan doen en proberen. Je leert hoe je cliënten kunt ondersteunen bij juridische procedures in wet- en regelgeving, bijvoorbeeld schuldsanering of bewindvoering. Tevens maak je kennis met de doelgroep en leer je hoe onze hulpverlening binnen FACT werkt. Waar nodig kun je terugvallen op je stagebegeleider of onze juridische afdeling wanneer je behoefte hebt dat er ook iemand anders met je meedenkt over casuïstiek.


FACT staat voor Functional Assertive Community Treatment. Een FACT-team biedt intensieve, herstel ondersteunende behandeling en begeleiding aan mensen met psychiatrische aandoeningen en problemen op meerdere levensgebieden. FACT heeft als uitgangspunt om zoveel mogelijk contacten in de thuissituatie plaats te laten vinden. De herstelvisie van Anthony is hierbij leidend. Dit houdt in dat de cliënt in alle opzichten centraal staat: de cliënt bepaalt welke doelen er worden gesteld, beslist mee over de behandeling en begeleiding en onderneemt zoveel mogelijk zelf de acties die nodig zijn om te herstellen.


Vanaf september 2021 hebben wij twee stageplaatsen SJD beschikbaar, namelijk bij:

 • FACT Oss
 • FACT Veghel

Functievereisten

Wat vragen wij?

Bij GGZ Oost Brabant lever je “zorg die je je familie gunt”. Dit doe je op een klantgerichte en verbindende wijze waarbij je persoonlijk leiderschap toont.


Als stagiair(e) SJD ben je zelfstandig, integer en beschik je over inlevingsvermogen. Daarnaast:

 • Ben je op zoek naar een derdejaars stageplek of afstudeerstage vanuit de Hbo-opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening;
 • Is eigen vervoer een pré vanwege de huisbezoeken die je aflegt bij cliënten;
 • Heb je affiniteit met psychiatrie;
 • Wil je tijdens jouw stage de focus leggen op het sociale aspect van SJD.


Wat bieden wij!

Wanneer je stage bij ons loopt, krijg je de kans ervaring op te doen in een interessante en veelzijdige organisatie waarbij je een mooie basis legt voor je toekomst en op professionele wijze wordt begeleid door een stagebegeleider. Verder ontvang je een stagevergoeding van € 343,- bruto per maand (inclusief reiskosten) op basis van een 36-urige werkweek. Bij minder uren wordt dit naar rato berekend.


“Bij GGZ Oost Brabant krijg je de ruimte om te leren. Werkbegeleiders, praktijkbegeleiders en collega’s bieden je een veilige leeromgeving waar je leert door te doen.”

Camiel, leerling bij FACT Oss


Hoe kan ik solliciteren?

Dat laten wij helemaal aan jou over! Jij kiest namelijk zelf de manier waarop je solliciteert. Een brief? Een presentatie? Een (video)blog? Alles is goed. Als het maar voldoet aan twee voorwaarden:
1) Je geeft een goed beeld van je persoonlijkheid en je verwachtingen van de stage.

2) Jouw sollicitatie laat zien waarom je specifiek voor GGZ Oost Brabant kiest.


Je kunt op deze vacature solliciteren tot en met 18 april.


GGZ Oost Brabant

We staan voor zorg die je je familie en naasten gunt. Kwetsbare mensen met complexe psychische en psychiatrische aandoeningen kunnen bij ons terecht voor specialistische geestelijke gezondheidszorg.


Onze professionele manier van werken:

 • Met behulp van de herstelvisie werken we op verschillende speelvelden aan ‘zorg die je je familie gunt’, een belofte die ons helpt in onze ambitie naar veilige, mensgerichte zorg.
 • Blijven streven naar aandacht voor het persoonlijke contact: op de eerste plaats natuurlijk met patiënten/ cliënten en hun naasten, maar ook met verwijzers en ketenpartners, én onderling als collega’s.
 • Een praktische combinatie van denken en doen, die onder andere tot uiting komt in onze aandacht voor toegepast wetenschappelijk onderzoek. We zijn aanpakkers die óók goed over de dingen nadenken.


Voor meer informatie ga je naar: http://werkenbij.ggzoostbrabant.nl