Stage Social Work/ Social Studies, start september 2021

 • Stageplaatsen
 • Boekel, Nederland

Stage Social Work/ Social Studies, start september 2021

Functieomschrijving

3e jaar leerjaar, voltijd (voor de deeltijd en duaal hebben wij geen mogelijkheden)

24-32 uur per week, start september 2021 (voor februari 2021 zijn al onze plekken al ingevuld)


Bij GGZ Oost Brabant leveren we hoogspecialistische zorg aan mensen met complexe psychische klachten en psychiatrische aandoeningen. We werken vanuit de herstelvisie waarbij we proberen om tijdens de behandeling de cliënt zoveel mogelijk eigen regie te laten houden.

Behandeling vindt eenvoudig en kort plaats als het kan, intensief en langdurig als het nodig is. Dit doen we op een toegankelijke wijze die aansluit op de behoeften van de cliënt: klinisch, poliklinisch, in de thuissituatie (GGZ in de wijk) of online.


Per september 2021 bieden wij diverse stageplaatsen social studies aan op verschillende locaties in onze regio:

Locatie Huize Padua – Boekel

 • Deeltijdbehandeling LVB-Psychiatrie (2 plekken voor 3e jaars studenten, voorkeur voor jaarstages vanuit Fontys): dit is ondersteunende, structurerende en individuele behandeling voor cliënten met een licht verstandelijke beperking én een psychiatrische aandoening. Deze behandeling kan op heel korte termijn ingezet worden en is gericht op stabilisatie van (acute) psychiatrische problematiek, zodat de cliënt kan doorstromen naar een andere (lichtere) vorm van behandeling.
 • Princepeel: is opgedeeld in twee afdelingen (op afdeling A: 1 plek voor een 1,5-jaars koppelstage van Fontys en 1 plek voor een jaarstage van Avans + op afdeling B: 1 plek voor een jaarstage Fontys of Avans). Afdeling A is een afdeling met cliënten die lijden aan complexe multiproblematiek waarbij sprake is van een zwakbegaafdheid op cognitief niveau en een laag sociaal emotioneel niveau. Daarnaast speelt er ook een complexe verslavingsgevoeligheid. Afdeling B is een dubbeldiagnose-afdeling in ontwikkeling. De behandeling bestaat uit detox en diagnostiek voor cliënten met psychische problematiek en een verslaving.


Locatie Coudewater – Rosmalen

 • Specialistisch centrum voor Autisme, woon- en werkvoorziening Emma (1 plek voor 3e jaars student): WWA Emma is een behandelafdeling waar 24-uurs zorg wordt geboden aan 29 mensen met een stoornis in het autistisch spectrum en een normale intelligentie. Bij onze cliënten is naast autisme sprake van co-morbiditeit en er zijn functioneringsproblemen op meerdere levensgebieden. Er wordt invulling gegeven aan behandeling en begeleiding. Daarnaast bieden we invulling voor werk, dagbesteding, vrije tijd en wonen.


Locatie Cuijk

 • ODAC/dagbesteding (1 plek voor 3e of 4e jaars student): dit is een afdeling in ontwikkeling, waarbij naast het begeleiden van cliënten in groepen ook steeds meer wordt gefocust op individuele trajecten richting doorstroom en uitstroom met externe samenwerkingspartners (casemanagement/jobcoaching).


Locatie ’t Warant – Helmond

 • Deeltijdbehandeling Eetstoornissen (1 plek voor 3e jaars student): het Hoogspecialistisch Centrum voor Eetstoornissen van heeft meer dan 25 jaar expertise in de behandeling van patiënten (jeugd vanaf 13 jaar en volwassenen) met ernstige eetstoornissen; Anorexia, Boulimia, Binge Eating Disorder en patiënten met langdurige Eetstoornissen. Daarbij is vaak sprake van comorbiditeit.
  Het zorgaanbod is voortdurend in beweging naar aanleiding van nieuwe inzichten en ontwikkelingen met betrekking tot de behandeling van eetstoornissen. Binnen het centrum bieden wij onze cliënten een compleet, integraal zorgaanbod met een bovenregionale functie, bestaand uit ambulante behandeling, intensieve groepsbehandeling en klinische opname. Deze stageplek is specifiek bij de intensieve groepsbehandeling.


Voor meer informatie over de afdelingen kun je onze website bekijken: https://www.ggzoostbrabant.nl/wonen-en-verblijven-bij-ons

Functievereisten

Wat vragen wij van jou?
Bij GGZ Oost Brabant lever je samen met je collega’s ‘zorg die je je familie gunt’. Dit doe je op een klantgerichte en verbindende wijze en je toont persoonlijk leiderschap.


Als voltijdstudent Social Studies of Social Work ben je op zoek naar een derdejaars stage met een minimale omvang van 5 maanden en voor de duur van 24-32 uur per week.


Ons aanbod

Als je stage bij ons loopt, krijg je de kans ervaring op te doen in een interessante en veelzijdige organisatie waarin geen dag hetzelfde is. Je legt een mooie basis voor de toekomst en je wordt op professionele wijze begeleid door onze werk- en praktijkbegeleiders. Ook ontvang je een vergoeding van € 350,- bruto per maand (incl. reiskosten) op basis van een 36-urige werkweek. Bij een parttime dienstverband wordt de stagevergoeding naar rato berekend.


Hoe kan ik solliciteren?

Dat laten wij helemaal aan jou over! Jij kiest namelijk zelf de manier waarop je solliciteert. Een brief? Een presentatie? Een (video)blog? Alles is goed. Als het maar voldoet aan twee voorwaarden:
1) Je geeft een goed beeld van je persoonlijkheid en je verwachtingen van de stage.

2) Jouw sollicitatie laat zien waarom je specifiek voor GGZ Oost Brabant kiest.


Je kunt reageren op deze vacature tot en met 14 maart.


Wanneer je definitief bij ons stage gaat lopen, vragen we je om een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).


GGZ Oost Brabant

Onze professionele manier van werken:

 • Met behulp van de herstelvisie werken we op verschillende speelvelden aan ‘zorg die je je familie gunt’, een belofte die ons helpt in onze ambitie naar veilige, mensgerichte zorg.
 • Blijven streven naar aandacht voor het persoonlijke contact: op de eerste plaats natuurlijk met patiënten/ cliënten en hun naasten, maar ook met verwijzers en ketenpartners, èn onderling als collega’s.
 • Een praktische combinatie van denken en doen, die onder andere tot uiting komt in onze aandacht voor toegepast wetenschappelijk onderzoek. We zijn aanpakkers die óók goed over de dingen nadenken.


Voor meer informatie ga je naar: http://werkenbij.ggzoostbrabant.nl