Overslaan naar content

Verpleegkundig Specialist GGZ

  • Oss
€ 4.108 - € 6.264 per maandAcute Psychiatrie24-36 uur, High & Intensive Care (HIC)

Functieomschrijving

Toe aan een nieuwe uitdaging in een dynamische en ambitieuze werkomgeving met prettige collega’s en een warm leer- en werkklimaat waarin het belang van de cliënten voorop staat? Wil jij werken met mensen op inhoud, zelf mee vorm geven aan je werkzaamheden en meedenken over ontwikkelingen? Dan komen wij graag met je in contact!


Uren eventueel in combinatie met andere zorggroepen.

Jij bent een verpleegkundig specialist met lef en een open vizier. Daarmee draag je bij aan onze ambitie om dé netwerkspeler te worden die gaat voor de mentaal gezondste regio in 2025. Jouw stijl is verbindend, analytisch en oprecht. Je bent inhoudelijk sterk en de dynamiek die de specialistische GGZ met zich meebrengt geeft je energie. Een actieve houding en flinke ambitie zijn jou niet vreemd, zo komen we samen tot de beste expertiseontwikkeling en realiseren we onze doelen voor de komende jaren. Ben jij die enthousiaste zorgexpert die zichzelf herkent in deze werkwijze?


Als verpleegkundig specialist ben je regiebehandelaar van een aantal opgenomen cliënten. Je hebt daarbij een divers takenpakket binnen een betrokken team met collega's waarbij je altijd binnen kunt lopen. In nauwe samenwerking met het FACT en IHT-team, neem je onder andere deel aan ZAG-gesprekken en voer je samen met de behandelstaf en het verpleegkundig team de vastgestelde behandellijn uit. Je hebt nauwe contacten met andere afdelingen binnen de acute psychiatrie (zoals het HIC Helmond) en met betrokken netwerkpartners in relatie tot het behandelbeleid. Ook neem je deel aan de crisisdienst buiten kantoortijden, waarin jij als tussenwacht fungeert, met de SPV-er als triagist/voorwacht en de psychiater als achterwacht. Daarnaast bied je als verpleegkundig specialist werkbegeleiding aan de verpleegkundig specialist in opleiding.
De HIC is in 2022 landelijk HIC-gecertificeerd. Het verder implementeren en borgen van de HIC–normen is een doel waar het gehele team aan werkt. Het verder uitwerken en neerzetten van het stepped care werken binnen de afdeling, de acute psychiatrie en de gehele organisatie, volgens evidence based richtlijnen, zijn belangrijke thema’s.


Je levert een belangrijke bijdrage aan het verder professionaliseren van de zorg tegen de achtergrond van de ingrijpende veranderingen en uitdagingen waarvoor de GGZ zich gesteld ziet. Dit komt tot uiting in jouw kennis en kunde om buiten de kaders te denken en om tot nieuwe innovatieve mogelijkheden te komen. Daarin zijn de zorgpaden richtinggevend.


High & Intensive care, HIC

De HIC in Oss is een acute opnameafdeling verdeeld over 2 units voor cliënten die een ernstige psychiatrische crisis doormaken en voor wie een gesloten opnamesetting noodzakelijk is. Op de HIC in Oss verblijven maximaal 22 cliënten vanaf 18 jaar en ouder. Een opname op de HIC heeft als doel het vinden van stabiliteit, veiligheid en de eigen regie waarbij de mogelijke schadelijke invloeden van een opname tot het minimum worden beperkt: Er worden stappen gezet naar herstel. Opname op de HIC biedt extra behandelmogelijkheden, bescherming en veiligheid aan de cliënt, de naasten, professionals en de samenleving. De kliniek voldoet aan alle moderne eisen en is voorzien van een comfortroom, een EBK (extra beveiligde kamer) en een Intensive Care Unit. De cliënt krijgt extra behandel- en begeleidingsmogelijkheden, bescherming en veiligheid. De afdeling is ruim opgezet met veel daglicht en voorzien van diverse faciliteiten voor een prettig verblijf van de cliënt. 

Vereisten

Vanzelfsprekend beschik je over de benodigde opleidingen en registraties om als verpleegkundig specialist GGZ te kunnen werken en heb je brede, specialistische kennis. We vinden het vooral belangrijk dat je het vak van verpleegkundig specialist goed beheerst en het fijn vindt om in een gezellig team te komen werken waarin de lijnen kort zijn en er goed wordt samengewerkt. Daarnaast heb je het vermogen om oprecht contact te maken met een veelheid aan verschillende typen cliënten.


Ons aanbod
Wij bieden je een afwisselende en uitdagende baan in een professionele organisatie en een team van enthousiaste collega’s dat volop in ontwikkeling is. GGZ Oost Brabant kenmerkt zich als een organisatie waar collega’s voor elkaar klaar staan en het gezond en met plezier werken is. We zijn innovatiegericht met onze zeven onderzoekslijnen, hebben diverse leer- en ontwikkelmogelijkheden in ons stimulerende opleidingsklimaat en een goed werkend EPD dat voortdurend wordt doorontwikkeld.

Inschaling vindt plaats in FWG 65 van de CAO GGZ (minimaal € 4.108,- en maximaal € 6.264,- bruto per maand op fulltime basis). Omdat we graag samen met je bouwen aan de toekomst, bieden wij je direct een contract voor onbepaalde tijd.

Daarnaast bieden wij je ruime mogelijkheden om je verder te verdiepen of te ontwikkelen in je vakgebied. Denk bijvoorbeeld aan symposia, intervisie en een jaarlijkse studiedag. 

Voor een volledig overzicht van alle arbeidsvoorwaarden, download je de app “cao GGZ”.

Past jouw instelling bij de onze? Dan gaan we graag het gesprek met je aan!
Neem voor meer informatie, een oriënterend gesprek of een dag meelopen contact op met Bianca Schouten, Recruiter, bereikbaar via 06-81042786, recruiter@ggzoostbrabant.nl.


Zolang deze vacature online staat is het mogelijk om te reageren. Wacht echter niet te lang, want wij gaan graag snel in gesprek met passende kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 


GGZ Oost Brabant. Dat is de juiste instelling!
Wij zijn voortdurend in ontwikkeling en op weg naar een slagvaardige marktgerichte organisatie waarin onze zorgexperts en de kwaliteit van zorg centraal staan. Dit doen we vanuit onze kernwaarden: bouwen, verbinden, lef en een open vizier. Wij richten ons op het bieden van hoogwaardige behandeling en begeleiding aan mensen met complexe psychische en psychiatrische problemen. Wij willen ons onderscheiden in patiëntveiligheid en herstel ondersteunende zorg, zowel naar objectieve maatstaven als in de beleving van de cliënt.

of

Op naar een warm welkom

En dat begint bij een duidelijke sollicitatieprocedure