Verpleegkundig Specialist GGZ, HIC

 • Verpleegkundig - verzorgend - agogisch
 • Helmond, Nederland

Verpleegkundig Specialist GGZ, HIC

Functieomschrijving

Na deze Corona periode merken we een toename van cliënten op de HIC. Een afdeling waar je veel diversiteit aan complexe problematieken ervaart en dynamiek aan de orde van de dag is. 


28-36 uur

Wat ga je doen als VS?

Jij, als verpleegkundig specialist verleent, in afstemming met het behandelteam, zelfstandig binnen het eigen deskundigheidsgebied GGZ, complexe geïntegreerde medische en verpleegkundige zorg aan psychiatrische cliënten met een acute zorgbehoefte.

Je voert somatisch onderzoek uit, richt je op het geven van consultatie en levert een bijdrage aan deskundigheidsbevordering.
Dit met als doelstelling het verbeteren van kwaliteit van zorg voor de specifieke cliëntencategorie, evenals het vormgeven en uitvoeren van zorg gebonden praktijkonderzoek in het kader van innovatie van zorg.
Ook neem je deel aan de crisisdienst buiten kantoortijden.


Een echte spilfunctie waarin je als centrale schakel tussen en samen met alle in- en externe partijen de zorg voor je cliënten op een goede manier vorm geeft.


Ons team:

De HIC (High & Intensive Care) in Helmond is een acute opnameafdeling (18 bedden) voor cliënten die een ernstige psychiatrische crisis doormaken en voor wie een gesloten opnamesetting nodig is. Een opname op de HIC is een tijdelijke onderbreking (of start) van een ambulante behandeling en heeft als doel het vinden van stabiliteit, veiligheid en de eigen regie waarbij de mogelijke schadelijke invloeden van een opname tot het minimum worden beperkt: er worden stappen gezet naar herstel. Het uitgangspunt is om insluiting van cliënten te voorkomen, ook bij zeer complexe en ingrijpende casussen. Opname op de HIC biedt extra behandelmogelijkheden, bescherming en veiligheid aan de cliënt, de naasten, professionals en de samenleving. De kliniek voldoet sinds kort aan moderne eisen, de werkwijze is gericht op ‘niet meer separeren, tenzij…’. 
Het multidisciplinair HIC team is volop in ontwikkeling. Het verder uitwerken en neerzetten van het stepped care werken binnen de afdeling en de gehele organisatie, zijn belangrijke thema’s.

Functievereisten

Wat vragen we van je?

Bij GGZ Oost Brabant lever je samen met je collega’s ‘zorg die je je familie gunt’. Dat doe je op een klantgerichte en verbindende wijze en je toont persoonlijk leiderschap.


Als verpleegkundig specialist ben je zelfstandig in staat om vanuit een multidisciplinair team je bijdrage te leveren. Vanzelfsprekend ben je in het bezit van bijbehorende diploma’s en registraties en heb je een rijbewijs.

 • Je hebt de opleiding tot HBO verpleegkundige niveau 5/6 succesvol afgerond
 • Daarnaast beschik je over het getuigschrift van de masteropleiding Advanced Nursing Practice (MANP-GGZ)
 • Je hebt een actuele registratie als verpleegkundig specialist GGZ in het RSV- en BIG register
 • Je hebt affiniteit met cliënten met complexe acute psychiatrische problematieken
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, humor en stressbestendigheid
 • Je bent flexibel inzetbaar en neemt deel aan de regionale crisisdienst


Ons aanbod

Naast een uitdagende baan met een mix van zelfstandigheid en teamwork in een fijn team en inschaling conform FWG 65 van de CAO GGZ, bieden wij je interessante secundaire arbeidsvoorwaarden zoals:

- Een scholingsbudget voor deskundigheidsbevordering in het kader van de herregistratie

- Goede studiefaciliteiten, een arbeidsvoorwaarden-keuzesysteem met aantrekkelijke regelingen en een collectieve ziektekostenverzekering met korting. Voor een volledig overzicht van alle arbeidsvoorwaarden, download je de app “Cao GGZ”.

- Een FiscFree regeling waar je producten en bijvoorbeeld een sportabonnement fiscaal aantrekkelijk kunt afsluiten


Enthousiast geworden?

We gaan graag met je in gesprek. Neem voor meer informatie, een oriënterend gesprek of een dag(deel) meelopen, contact op met Jacqueline van Vlerken, zorgmanager, te bereiken via het centraal telefoonnummer van Helmond Peelland 0492-848000.

De vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet waarbij de interne kandidaat een voorrangspositie heeft.

Een referentiecheck is onderdeel van ons aannamebeleid. Bij indiensttreding vragen we je om een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).


Dat is juiste instelling. GGZ Oost Brabant.

GGZ Oost Brabant is voortdurend in ontwikkeling en op weg naar een slagvaardige marktgerichte organisatie waarin de cliënt en de kwaliteit van zorg centraal staan. Dit doen we vanuit de kernwaarden: betrokken, betrouwbaar en ambitieus. Wij richten ons op het bieden van hoogwaardige behandeling en begeleiding aan mensen met complexe psychische en psychiatrische problemen. Wij willen ons onderscheiden in patiëntveiligheid en menslievende zorg, zowel naar objectieve maatstaven als in de beleving van de cliënt. De zorg wordt geboden conform evidence based wetenschappelijke inzichten en conform best-practice.


Onze professionele manier van werken:

 • Met behulp van de herstelvisie werken we op verschillende speelvelden aan ‘zorg die je je familie gunt’, een belofte die ons helpt in onze ambitie naar veilige, mensgerichte zorg.
 • Blijven streven naar aandacht voor het persoonlijke contact: op de eerste plaats natuurlijk met patiënten/ cliënten en hun naasten, maar ook met verwijzers en ketenpartners, èn onderling als collega’s.
 • Een praktische combinatie van denken en doen, die onder andere tot uiting komt in onze aandacht voor toegepast wetenschappelijk onderzoek. We zijn aanpakkers die óók goed over de dingen nadenken.
 • Gezond en met plezier werken staat bij ons centraal


Voor meer informatie ga je naar: http://werkenbij.ggzoostbrabant.nl


‘Op deze vacature is de regeling – Collega werft Collega – van toepassing’