Verpleegkundige niveau 4 / Groepsbegeleider niveau 4, Specialistisch Centrum voor Autisme, WWA Emma

 • Verpleegkundig - verzorgend - agogisch
 • Rosmalen, Nederland

Verpleegkundige niveau 4 / Groepsbegeleider niveau 4, Specialistisch Centrum voor Autisme, WWA Emma

Functieomschrijving

Kun jij (jong-)volwassenen met autisme structuur aanbrengen, maar wel buiten de gebaande paden denken? Wil jij samen met de cliënt de regie bepalen en haalbare doelen stellen? Ben jij van toegevoegde waarde voor de juiste groepsdynamiek en een goede werksfeer? Dan willen we graag met jou in gesprek!


28-36 uur, Rosmalen, onbepaalde tijd


Wat doe je?

Als verpleegkundige of groepsbegeleider niveau 4 voer je coördinerende taken uit met betrekking tot de cliëntenzorg. Als verpleegkundige verricht je verpleegkundige taken en kun je door een agogische bril kijken. Je werkt methodisch met behandel- en begeleidingsplannen, handhaaft en stimuleert de zelfredzaamheid van cliënten en ondersteunt ze bij psychisch functioneren in nauwe samenwerking met de behandelaar. Daarnaast behartig je de belangen van de cliënten en ga je een samenwerkingsrelatie aan met de familie en andere relaties van de cliënt. Tot slot lever je een positieve bijdrage aan het behandelklimaat, het multidisciplinaire team en de overlegvormen.


Wie zijn wij?

Je gaat aan de slag binnen een boeiende en dynamische werkplek binnen de zorggroep Autisme Spectrum Stoornissen die volop in ontwikkeling is. Een enthousiast en collegiaal (multidisciplinair)team dat samen vorm geeft aan de zorg voor deze specifieke cliëntengroep. Op WWA Emma behandelen en begeleiden wij 29 mensen met een stoornis in het autistisch spectrum (die over een normale intelligentie beschikken) met daarbij co-morbide problematiek zoals obsessief-compulsieve stoornissen, angststoornissen, psychotische stoornissen, gedragsstoornissen en/of systeemproblematiek. Door de ernst van de problematiek zijn de cliënten tijdelijk aangewezen op een 24-uurs behandelvoorziening. 


Het team geeft invulling aan deze behandeling en begeleiding. Daarnaast wordt er begeleiding en ondersteuning gegeven bij werken/dagbesteding en bij het invullen van vrije tijd en wonen. De zorgvisie is geënt op het bieden van affectvolle nabijheid en het geven van structuur waarbij de individuele zorgvraag het uitgangspunt is. Het bieden van structuur is belangrijk als het gaat om een goede groepssfeer en werksfeer te waarborgen of om de wereld overzichtelijker te maken voor de cliënt. Een leergierige en actieve houding gericht op verbetering van de zorg wordt zeer op prijs gesteld en gestimuleerd.

Functievereisten

Wat vragen we van je?

Bij GGZ Oost Brabant lever je samen met je collega’s ‘zorg die je je familie gunt’. Dat doe je op een klantgerichte en verbindende wijze en je toont persoonlijk leiderschap.


Als verpleegkundige of groepsbegeleider niveau 4 heb je inlevingsvermogen, staat stevig in je schoenen, kun je gestructureerd werken en ben je geduldig en oplettend. Daarnaast beschik je over:

 • een diploma verpleegkunde kwalificatieniveau 4 met een geldige BIG-registratie, of een diploma persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen kwalificatieniveau 4;
 • ervaring en/of affiniteit met cliënten met een autismespectrumstoornis en co-morbiditeit;
 • ervaring binnen de geestelijke gezondheidszorg (pré);
 • een op innovatie, ontwikkeling en kennisoverdracht gerichte werkhouding;
 • de bereidheid om onregelmatige diensten te werken (inclusief slaapdiensten);
 • je hebt eigen (gemotoriseerd) vervoer.


GGZ Oost Brabant. Dat is de juiste instelling.
We zijn voortdurend in ontwikkeling en op weg naar een slagvaardige marktgerichte organisatie waarin de cliënt en de kwaliteit van zorg centraal staan. Dit doen we vanuit de kernwaarden: betrokken, betrouwbaar en ambitieus. Wij richten ons op het bieden van hoogwaardige behandeling en begeleiding aan mensen met complexe psychische en psychiatrische problemen. Wij willen ons onderscheiden in patiëntveiligheid en menslievende zorg, zowel naar objectieve maatstaven als in de beleving van de cliënt. De zorg wordt geboden conform evidence based wetenschappelijke inzichten en best-practice.


Onze professionele manier van werken:

 • Met behulp van de herstelvisie werken we op verschillende speelvelden aan ‘zorg die je je familie gunt’, een belofte die ons helpt in onze ambitie naar veilige, mensgerichte zorg.
 • Blijven streven naar aandacht voor het persoonlijke contact: op de eerste plaats natuurlijk met patiënten/ cliënten en hun naasten, maar ook met verwijzers en ketenpartners, èn onderling als collega’s.
 • Een praktische combinatie van denken en doen, die onder andere tot uiting komt in onze aandacht voor toegepast wetenschappelijk onderzoek. We zijn aanpakkers die óók goed over de dingen nadenken.


Wat bieden wij?

Deze functie is ingeschaald in FWG 45 (minimaal € 1.955,- en maximaal € 3.326,- bruto per maand op fulltime basis) van de cao GGZ, op basis van relevante werkervaring.

Omdat wij graag samen met je bouwen aan de toekomst, bieden wij je direct een contract voor onbepaalde tijd.


Daarnaast bieden wij je interessante secundaire arbeidsvoorwaarden zoals ruime ontwikkelmogelijkheden (lees hier over onze 1%-regeling), een arbeidsvoorwaarden keuzesysteem met aantrekkelijke regelingen en een collectieve ziektekostenverzekering met korting.


Voor een volledig overzicht van alle arbeidsvoorwaarden, download je de app “Cao GGZ”.


Enthousiast geworden?

We gaan graag met je in gesprek! Neem voor meer informatie contact op met Ronnie Sanders, teamleider, telefoonnummer 073-8447611 (ma/di/do/vrij).


Reageer tot 8 maart a.s. door te klikken op 'solliciteren' en voeg je motivatiebrief en CV toe.


De vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet, waarbij de interne kandidaat een voorrangspositie heeft.

Een referentiecheck is onderdeel van ons aannamebeleid. Bij indiensttreding vragen we je om een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).


Voor meer informatie ga je naar: werkenbij.ggzoostbrabant.nl.


“De regeling collega werft collega is op deze vacature van toepassing”