Verpleegkundige niveau 4, Ouderenpsychiatrie

  • Verpleegkundig - verzorgend - agogisch
  • Veghel, Nederland

Verpleegkundige niveau 4, Ouderenpsychiatrie

Functieomschrijving

’Vooroordelen van Joseph Staete en werken met ouderen in de psychiatrie ontkracht dankzij eigen ervaring!’’

28-30 uur, standplaats Veghel, onbepaalde tijd per 1 mei 2021


Wat doe je?

Ervaring van Kylie (voorheen ambulant verpleegkundige FACT team binnen GGZ Oost Brabant) op Joseph Staete:

Vanwege het Corona virus ben ik als verpleegkundige vanuit een ander team binnen de organisatie tijdelijk op Joseph Staete gaan werken. Eerlijk gezegd zag ik er in eerste instantie tegenop omdat ik (achteraf gezien) een stereotype beeld had van werken met ouderen. Maar ook had ik een vertekend beeld van Joseph Staete. Ik had vooraf het idee dat het meer een soort verpleeghuis zou zijn binnen de organisatie, echter zijn deze vooroordelen ontkracht.


Ik zag het uiteindelijk ook als kans om eens op een andere afdeling te gaan kijken. Meteen tijdens de eerste dienst werd ik prettig ontvangen door de goede sfeer en vlotte inwerkperiode. Het beviel me uitermate goed! Er woont een interessante cliëntenpopulatie met verschillende soorten psychiatrische ziektebeelden. Natuurlijk zijn het voornamelijk ouderen cliënten, maar niet iedereen is volledig hulpbehoevend. Er wonen ook een aantal mensen die volledig zelfstandig zijn qua ADL maar juist meer ondersteuning nodig hebben voor het psychisch welbevinden, waardoor de zorg meer is gericht op begeleiding en ondersteuning.

Er wordt geprobeerd om zo veel mogelijk een huiselijke, gemoedelijke sfeer te creëren ondanks dat je ook te maken hebt met complexe situaties.


Door mijn werk als ambulant verpleegkundige was het erg lang geleden dat ik de lichamelijke zorg had uitgevoerd en nu moest dat opeens wel weer. Achteraf gezien heb ik die verpleegkundige zorg en handelingen juist gemist. Ik vind het weer leuk om actief aan de slag te gaan op deze manier. De ene dag is het wat meer zorg dan de andere dag, dit verschilt per dienst. In de vroege dienst heb je bijv. weer wat meer van doen met de zorg dan in de avonddienst. Bij Joseph Staete kan ik mijn ontwikkelde competenties en ervaringen als verpleegkundige juist inzetten door de brede zorgvraag. Enerzijds verzorg ik de cliënten d.m.v. verpleegkundig handelen, anderzijds begeleid ik ze ook op het psychische vlak en kan ik zorg leveren door herstelgerichte ondersteuning te bieden.


Er zijn intern verschillende zogenoemde zorgroutes en je wordt afwisselend ingezet op deze routes. Qua zorgvraag is het daarom erg wisselend en niet één dag hetzelfde. Daarnaast ben je ook persoonlijk begeleider van een aantal cliënten wat inhoudelijk gezien net iets meer van je vraagt.

Je werkt samen met verschillende disciplines o.a. psychiater, verpleegkundig specialist, huisarts, ergotherapeut, fysiotherapeut, activiteitenbegeleiders etc. Er wordt vanuit alle specialismen meegedacht in de behandeling voor de cliënt. De lijnen zijn kort en vrijwel alle disciplines zijn meerdere malen per week in huis.

Door deze ervaring is mijn kijk op Joseph Staete helemaal bijgesteld en zie ik deze als een mooie werkplek met uitdagingen maar ook zeker met veel werkplezier!


Het werken op Joseph Staete is mij tegen alle verwachtingen in zo goed bevallen
omdat ik de combinatie van somatische zorg en psychiatrische zorg zo uitdagend vind. Ik heb daarom zelf de keuze gemaakt om voor vast aan de slag te gaan op Joseph Staete, na overleg met de teamleidster. Een positieve wending die ik zelf eerder ook niet had verwacht”..


Het team

Joseph Staete is een appartementencomplex waar 54 cliënten verblijven. Ongeveer 50 medewerkers (verzorging, verpleging en behandeling) begeleiden en behandelen op een betrokken en bevlogen wijze de ouderen, met vrijwel altijd een combinatie van psychiatrische, lichamelijke en cognitieve problematiek.
Samen met de cliënten en hun naasten werken we aan hun herstel van ziekte, rollen, zingeving en verloren dromen (herstelvisie). We leggen hierbij de nadruk op de wensen, mogelijkheden en kansen van de cliënt.

Functievereisten

Wat vragen we van je?

Bij GGZ Oost Brabant lever je samen met je collega’s ‘zorg die je je familie gunt’. Dit doe je op een klantgerichte en verbindende wijze waarbij je persoonlijk leiderschap toont.

Als verpleegkundige niveau 4 ben je sociaal vaardig, heb je een goed oplettend en observerend vermogen en ben je communicatief vaardig. Je bent een aanpakker en hebt hart voor de ouderenzorg. Daarnaast ben je in het bezit van:

  • een diploma verpleegkundige, niveau 4 (BIG geregistreerd);
  • kennis van herstelgericht werken middels de IRB methode;
  • geriatrische kennis (pre);
  • affiniteit met psychiatrie en somatische zorg;
  • het vermogen te reflecteren en feedback te geven en ontvangen.


Ons aanbod

De functie is ingeschaald in FWG 45 van de CAO GGZ  (min €1.955,- en max €3.326,- per maand op fulltime basis), afhankelijk van opleiding en relevante werkervaring. Per augustus 2020 zal je salaris met 3% stijgen.

Omdat we graag samen met jou bouwen aan de toekomst, bieden wij je direct een vast dienstverband. Als interne kandidaat, behoud je jouw huidige contract.

Voor een volledig overzicht van alle arbeidsvoorwaarden, download je de app “Cao GGZ”.


Enthousiast geworden?

We gaan graag met je in gesprek. Neem voor meer informatie of een oriënterend gesprek contact op met Ingrid Pijpers, teamleider, bereikbaar via telefoonnummer 06 30 12 26 22.

Reageer vóór 8 maart door te klikken op 'solliciteren' en voeg je motivatiebrief en CV toe.

De selectiegesprekken staan gepland op datum xx.

De vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet waarbij de interne kandidaat een voorrangspositie heeft.

Een referentiecheck is onderdeel van ons aannamebeleid. Bij indiensttreding vragen we je om een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).


Dat is de juiste instelling. GGZ Oost Brabant

Kwetsbare mensen met complexe psychische en psychiatrische aandoeningen kunnen bij ons terecht voor specialistische geestelijke gezondheidszorg. Per jaar kloppen meer dan 11.000 nieuwe cliënten bij ons aan. Samen met de cliënt zoeken wij altijd naar de beste oplossing, zoveel mogelijk afgestemd op de persoonlijke situatie.

Onze professionele manier van werken:

  • Een praktische combinatie van denken en doen, die onder andere tot uiting komt in onze aandacht voor toegepast wetenschappelijk onderzoek. We zijn aanpakkers die óók goed over de dingen nadenken.
  • Met behulp van de herstelvisie werken we op verschillende speelvelden aan ‘zorg die je je familie gunt’, een belofte die ons helpt in onze ambitie naar veilige, menslievende zorg.
  • Blijven streven naar aandacht voor het persoonlijke contact: op de eerste plaats natuurlijk met patiënten/ cliënten en hun naasten, maar ook met verwijzers en ketenpartners, en onderling als collega’s.


Kijk voor meer informatie op: werkenbij.ggzoostbrabant.nl


Op deze vacature is onze bonusregeling "Collega werft Collega" van toepassing